Erken seçimin değil vaktinde seçimin alametleri

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan’ın Saadet Partisi YİK Başkanı Oğuzhan Asiltürk’ü ziyareti -medyanın pek sevdiği tabirle söylersek- “siyaseti dalgalandırdı”.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan’ın Saadet Partisi YİK Başkanı Oğuzhan Asiltürk’ü ziyareti -medyanın pek sevdiği tabirle söylersek- “siyaseti dalgalandırdı”. Kartların yeniden karıldığına, yeniden dağıtılacağına ve oyunun baştan oynanacağına delil sayıldı.

Sadece Asiltürk ziyareti değil elbette Ankara’yı hareketlendiren. Bir yandan Erdoğan’ın Hüda-Par ve DSP Genel Başkanlarıyla yaptığı telefon görüşmeleri öte yandan MHP Genel Başkanı ve Cumhur İttifakı ortağı Devlet Bahçeli’nin İyi Parti’ye yönelttiği “eve dön, huzur bul” çağrıları, iktidar bloğunun seçim hazırlığına yoruldu.

Bilhassa aylardır “erken seçim” dışında bir şey konuşmayan, seçimlerin neden erken yapılması gerektiği konusunda ne iktidarı ne kamuoyunu ikna edemeyen muhalefet çevrelerinde bu hareketlilik -yok yere- kendi siyasi becerilerine bile yoruldu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hop Hop Hop! Değiş Tonton! 26 Mayıs 2023 | 373 Okunma Taahhüdü var: İç savaş çıkartacak! 25 Mayıs 2023 | 796 Okunma Erdoğan, Kılıçdaroğlu ve sığınmacı mevzuu 24 Mayıs 2023 | 334 Okunma Bay Kemal'in avuçları boşuna mı patladı? 23 Mayıs 2023 | 628 Okunma Hesap uzmanının hesap hatası 18 Mayıs 2023 | 724 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar