Erdoğan'ın kurmay zekâsı ve 104 atanamamış darbeci

104 emekli amiralin bir gece yarısı ''Yüce Türk Milleti'' diye başlayıp, bir dizi yavan ve yersiz uyarının ardından ''aksi halde...'' diye devam eden tehditkar bildirisinin yarattığı yüksek gerilim Cumhurbaşkanı...

104 emekli amiralin bir gece yarısı ''Yüce Türk Milleti'' diye başlayıp, bir dizi yavan ve yersiz uyarının ardından ''aksi halde...'' diye devam eden tehditkar bildirisinin yarattığı yüksek gerilim Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çıkıp konuşmasıyla sükun buldu.

Erdoğan sadece vazife gereği değil hakikatin ve milli iradenin gereği olarak da çok önemli, çok güçlü ve çok yapıcı bir konuşma yaptı. Yaklaşımı son derece sarihti.

Bildirinin üslubuna, mahiyetine ve zamanlamasına dair ''kesinlikle art niyetli bir girişimdir'' diyerek demokrasi adına net tavır koyarken, belli çevrelerce manidar biçimde tartışmaya çekilen Montrö Sözleşmesi, Milli Savunma Üniversitesi, sarıklı asker gibi konular hakkında ise gerçekçi ve tartışmaya mahal bırakmayacak netlikte bir yaklaşım sergiledi.

Suyun bilerek bulandırıldığı bu gibi ortamlarda yapılacak en doğru şey şeffaflık ve netliktir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan bunu yaptı. Zaten hukukun konusu olmuş bildiri ve imzacıları hak

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hop Hop Hop! Değiş Tonton! 26 Mayıs 2023 | 371 Okunma Taahhüdü var: İç savaş çıkartacak! 25 Mayıs 2023 | 796 Okunma Erdoğan, Kılıçdaroğlu ve sığınmacı mevzuu 24 Mayıs 2023 | 334 Okunma Bay Kemal'in avuçları boşuna mı patladı? 23 Mayıs 2023 | 628 Okunma Hesap uzmanının hesap hatası 18 Mayıs 2023 | 723 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar