Erdoğan'ın Diyarbakır ziyareti ve yeni dönem

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın pandemi kısıtlamaları sonrasında Diyarbakır'a yaptığı ilk ziyaretten çözüm sürecinin yeniden başlayacağı sonucunu çıkaranlar da oldu, seçim...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın pandemi kısıtlamaları sonrasında Diyarbakır'a yaptığı ilk ziyaretten çözüm sürecinin yeniden başlayacağı sonucunu çıkaranlar da oldu, seçim startını verdiği sonucunu çıkaranlar da.

Cumhurbaşkanının ziyareti ve ziyarette verdiği mesajlar çok önemliydi lakin bunu biten ya da olmayan bir evrenin başlangıcı olarak tanımlamak süreci doğru okumamak olur.

Zira Başkan Erdoğan'ın ve AK Parti hükümetlerinin hukuki siyasi icraatlarının bütünü yıllar içinde gerçekleşen demokratik devrimin bir süreği sayılmalıdır.

2001'de ilan edilen parti programından ve seçmene yapılan ilk vaatlerden başlayarak, 2005'teki tarihi Diyarbakır konuşması da, devamında açılım süreci diye adlandırılan ve Kürt meselesiyle sınırlı algılanan ama aslında ''derdim var'' diyen tüm toplumsal kesimlere ve meselelere yönelik olarak yürütülen ''anlama-dinleme-çözümleme'' süreçleri de, 2010'dan sonra harekete geçirilen yıkım mekanizmasına karşı durmak için yaşananlar da buna dahildir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hop Hop Hop! Değiş Tonton! 26 Mayıs 2023 | 371 Okunma Taahhüdü var: İç savaş çıkartacak! 25 Mayıs 2023 | 796 Okunma Erdoğan, Kılıçdaroğlu ve sığınmacı mevzuu 24 Mayıs 2023 | 334 Okunma Bay Kemal'in avuçları boşuna mı patladı? 23 Mayıs 2023 | 627 Okunma Hesap uzmanının hesap hatası 18 Mayıs 2023 | 719 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar