Erdoğan Türkiye'yi 20 yıldır gelmekte olana hazırlıyor

Star Gazetesi Yazarı Fadime Özkan’ın bugünkü (24.02.2022)’’ Erdoğan Türkiye'yi 20 yıldır gelmekte olana hazırlıyor ‘’ başlıklı yazısı.

Rusya'yı durduracak tek güç yine kendisi.

Putin'in Ukrayna'nın egemenliğini tanımadığını, Ukrayna'ya ait Donetsk ve Luhansk'ı ise egemen devletler olarak tanıdığını ilan etmesine rağmen dünyanın buna cevabı kınamaktan ibaret kaldı. Ne kurumsal olarak NATO ve AB, ne Batı blokunun güçlü ülkeleri ABD İngiltere ve Almanya Moskova'yı caydıracak tutum aldı.

Putin'in cesaret bulmasına sebep olan gerekçeler nedeniyle geçiştirdiler durumu. Macron'un deyişiyle NATO'nun beyin ölümünün gerçekleşmiş olması, Batının dağınıklığı, lidersizliği, Moskova vanayı kapadığı anda Avrupa'nın buz tutacağı gibi gerçeklerdi o gerekçeler.

Düşük voltaj kınamanın, tavsamış yaptırımların Rusya'yı durdurmayacağı açık.

Çünkü hedefi açık. SSCB'nin çekildiği alanlara fırsat buldukça, mümkün olduğunca yayılmak istiyor Rusya.

Ukrayna'ya girmekten vazgeçerse de, işgalin siyasi ekonomik maliyetini ödemek istemeyeceği, Rusya'nın ve Çin'in büyümesini kendi elleriyle sekteye uad

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hop Hop Hop! Değiş Tonton! 26 Mayıs 2023 | 371 Okunma Taahhüdü var: İç savaş çıkartacak! 25 Mayıs 2023 | 796 Okunma Erdoğan, Kılıçdaroğlu ve sığınmacı mevzuu 24 Mayıs 2023 | 334 Okunma Bay Kemal'in avuçları boşuna mı patladı? 23 Mayıs 2023 | 628 Okunma Hesap uzmanının hesap hatası 18 Mayıs 2023 | 723 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar