Erdoğan Kılıçdaroğlu'na turnusol kâğıdı uzattı!

Star Gazetesi Yazarı Fadime Özkan'ın bugünkü (2.06.2022)''Erdoğan Kılıçdaroğlu'na turnusol kâğıdı uzattı!'' başlıklı yazısı.

2 Haziran 2022 Perşembe

Bir tür "zeytin dalı" aslında.

"Temiz siyaset" yapma ve "muhatap alınma imkânı" da denebilir.

Bir fırsat!

Bir sıçrama tahtası...

Cumhurbaşkanı adaylığı için çok istekli ve hatta hırslı olduğu görülen Kemal Bey'e rakiplerinin önüne geçebilme imkânı verdi aslında Cumhurbaşkanı.

Ve bu sayede toplumun tüm kesimleri tarafından kabul görme ihtimali de...

An itibariyle siyasi hayatının çok önemli bir eşiğinde Kemal Kılıçdaroğlu.

**

Cumhurbaşkanı dünkü konuşmasında sınır ötesine düzenlenecek yeni askeri harekattan bahsederken "Türkiye'nin meşru güvenlik adımlarına bakalım kimler destek verecek" diye sordu.

Bu ifade, dışarıdaki muhataplar kadar içeridekilere de bir meydan okuma içeriyor.

Ama asıl hodri meydan devamında ana muhalefet liderine geldi.

Kılıçdaroğlu'na birkaç soru sormak istediğini söyleyen Erdoğan, Kemal Bey'i öyle bir çekti ki mindere, kaçışı yok!

Ya bu sorulara samimiyetle cevap verecek Kılıçdaroğlu.

Ya yeni iftiralar, sahte evraklar, bayat FETÖ yalanları bulacak...

**

"Kılıçdaroğlu'na birkaç soru sormak istiyorum" diyerek başladı Cumhurbaşkanı peşreve.

Koyduğu kriterlerle rakibinin elini kolunu fena bağladı:

"Bu sorulara öyle kıvırtarak, laf çevirerek, yuvarlak sözler ederek değil, kesin, kati, net cevap vermesini bekliyorum. Şayet bu delikanlılığı yaparsa kendisini siyaseten ve tıbben mazur görmekten vazgeçip muhatap almaya başlayabiliriz".

"Birinci soru; PKK'dan YPG'ye bölücü terör örgütünün bütün unsurlarını, DHKP-C'den TİKKO'ya, FETÖ'den DEAŞ'a tüm terör örgütlerini, siyasi uzantıları, medya destekçileri, yurt dışında bağlantılarıyla birlikte en şiddetli şekilde lanetliyor mu lanetlemiyor mu?

İkinci soru; Türkiye'nin PKK ve YPG'ye karşı yürüttüğü sınır ötesi harekatlarını destekliyor mu desteklemiyor mu?

Üçüncü soru; İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliği tartışmalarında bir kez daha ortaya çıkan, Batı'nın terör örgütlerine ve ülkemizin milli çıkarlarına yönelik riyakâr tutumuna karşı kendi devletinin izlediği politikaların yanında mı değil mi?

Dördüncü soru; Türkiye'nin Akdeniz ve Ege'de, sınır hattından kalıcı ekonomik bölgeler oluşturma çabalarına kadar verdiği milli mücadelede, ülkesinin safında mı karşımızdakilerin safında mı?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hop Hop Hop! Değiş Tonton! 26 Mayıs 2023 | 371 Okunma Taahhüdü var: İç savaş çıkartacak! 25 Mayıs 2023 | 796 Okunma Erdoğan, Kılıçdaroğlu ve sığınmacı mevzuu 24 Mayıs 2023 | 334 Okunma Bay Kemal'in avuçları boşuna mı patladı? 23 Mayıs 2023 | 628 Okunma Hesap uzmanının hesap hatası 18 Mayıs 2023 | 723 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar