Doç. Dr. Fahrettin Altun: Cumhurbaşkanı Erdoğan artık fiili lider

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın AK Parti üyeliğini konuştuğumuz Altun’a göre Erdoğan’ın siyasi liderliğinin aldığı oyla sınırlı olmayıp siyasi tılsım ve kabiliyetlerle...

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın AK Parti üyeliğini konuştuğumuz Altun’a göre Erdoğan’ın siyasi liderliğinin aldığı oyla sınırlı olmayıp siyasi tılsım ve kabiliyetlerle donatıldığı 15 Temmuz’da anlaşıldı, 16 Nisan’da onaylandı.

AK PARTİ’NİN BAŞARISI: ADALET VE KALKINMA 

“Referandumda yüzde 51.49 evet çıktı. Eğer beklendiği gibi daha yüksek bir evet çıksaydı Erdoğan bu kadar kuşatıcı, çoğulcu dil kullanmazdı” diyenlere ne dersiniz?

Yüzde 70 alsaydı da fark etmezdi. Sosyolojik olarak Türkiye’de herhangi siyasi ya da toplumsal grubun -ister etnik, ister ideolojik- yüzde 20’nin üstünde desteği yok. Toplumun merkezine hitap etmek için ideolojileri, etnisiteleri, aidiyetleri aşan, çözüm odaklı siyaset izlemeniz lazım. AK Parti 2002’de iktidara geldiğinde ve sonrasında ismiyle müsemma iki şey yaptı; adaleti ve kalkınmayı sağladı. Önümüzdeki dönem itibariyle Türkiye’nin gerçek anlamda ekonomik büyüme mecburiyeti var. Bir yanıyla bu bir fırsat. Türkiye tüm bu baskılara rağmen büyüyor. Yükselen ekonomilerin sorunlarına bakarsak Türkiye’nin avantajları var. Erdoğan “Para cıva gibidir, doğru yere akar” derken Türkiye’nin çekim merkezi olabileceğine inanıyor ve çok ciddi uğraş içinde.

16 Nisan’da sandıktan ‘Evet’ çıktı, 2 Mayıs’ta Cumhurbaşkanı AK Parti ’ye üye oldu. 21’inde de AK Parti ’nin başına geçecek. Beklenen bir durum tabii ama “fazla hızlı” diyenlere cevabınız ne olur? 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hop Hop Hop! Değiş Tonton! 26 Mayıs 2023 | 371 Okunma Taahhüdü var: İç savaş çıkartacak! 25 Mayıs 2023 | 796 Okunma Erdoğan, Kılıçdaroğlu ve sığınmacı mevzuu 24 Mayıs 2023 | 334 Okunma Bay Kemal'in avuçları boşuna mı patladı? 23 Mayıs 2023 | 628 Okunma Hesap uzmanının hesap hatası 18 Mayıs 2023 | 724 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar