Diplomatik one minute!

Bugün Türkiye için çok kıvançlı bir gün.Hadsiz, hukuksuz ve son derece küstah bir meydan okumaya karşı devletin başı, cumhurun başkanı olarak Tayyip Erdoğan'ın aldığı tutum sayesinde...

Bugün Türkiye için çok kıvançlı bir gün.

Hadsiz, hukuksuz ve son derece küstah bir meydan okumaya karşı devletin başı, cumhurun başkanı olarak Tayyip Erdoğan'ın aldığı tutum sayesinde Türkiye Cumhuriyeti devleti egemenliğini bir kez daha kabul ettirdi tüm dünyaya.

Bilindiği gibi aralarında ABD, Fransa ve Almanya'nın da bulunduğu 10 Batılı ülke büyükelçiliği -New York Times'ın haberine göre Biden'ın yönlendirmesiyle- diplomasi tarihine geçecek bir skandala imza atmış ve ortak bir metinle -Gezi ve 15 Temmuz darbe girişiminden dolayı- yargılanan Osman Kavala'nın 'derhal' serbest bırakılmasını istemişti.

Sömürge valisi gibi davranma cüretini kendilerinde gören bu elçilere hadlerinin bildirilmesi gerekiyordu. Cumhurbaşkanı bunu yaptı!

Eskişehir'deki programında büyükelçilerin ''persona non grata'' ilan edilmesi için Dışişlerine talimat verdiğini söyledi.

Tam da halk tarafından seçilmiş, devletin e

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hop Hop Hop! Değiş Tonton! 26 Mayıs 2023 | 371 Okunma Taahhüdü var: İç savaş çıkartacak! 25 Mayıs 2023 | 796 Okunma Erdoğan, Kılıçdaroğlu ve sığınmacı mevzuu 24 Mayıs 2023 | 334 Okunma Bay Kemal'in avuçları boşuna mı patladı? 23 Mayıs 2023 | 628 Okunma Hesap uzmanının hesap hatası 18 Mayıs 2023 | 723 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar