Dijitale çekidüzen: ‘Sosyal medya yasası' ne getiriyor ne götürüyor?

Bir kere, yasa tasarısının adı bu değil. Bu, medyanın koyduğu ad. Dezenformasyon yasası da deniyor. Tam adı ''Basın Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi''. AK Parti ve MHP ...

Bir kere, yasa tasarısının adı bu değil. Bu, medyanın koyduğu ad. Dezenformasyon yasası da deniyor.

Tam adı ''Basın Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi''.

AK Parti ve MHP milletvekillerinin imzasını taşıyan tasarı sosyal medya ve internet haberciliği alanlarını kapsıyor ve herkesin şikayetçi olduğu, tahrip gücü yüksek bu kaotik alana çekidüzen vermeyi amaçlıyor.

Yasa tasarısı önce başkanlığını Hatay milletvekili Hüseyin Yayman'ın yaptığı TBMM Dijital Yayınlar Komisyonunda görüşüldü. Geçen hafta ise İstanbul Milletvekili Abdullah Güler'in başkanlığındaki Adalet Komisyonu tasarıyı çalışmaya başladı.

Komisyon çalışmasını tamamlayınca Genel Kurul'a sevk edilerek yasalaşacak.

Şu an meseleyi yakın takip edenlerin ilgilendiği bir kanun çalışması bu. Genel Kurul'a geldiğinde gündemde haliyle daha fazla yer tutacak. Muhtemelen biraz gürültü çıkacak.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hop Hop Hop! Değiş Tonton! 26 Mayıs 2023 | 371 Okunma Taahhüdü var: İç savaş çıkartacak! 25 Mayıs 2023 | 796 Okunma Erdoğan, Kılıçdaroğlu ve sığınmacı mevzuu 24 Mayıs 2023 | 334 Okunma Bay Kemal'in avuçları boşuna mı patladı? 23 Mayıs 2023 | 628 Okunma Hesap uzmanının hesap hatası 18 Mayıs 2023 | 723 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar