‘CHP’nin içine HDP kaçmış!’

Türkiye dün iki ayrı konuda yapılan açıklamalar sayesinde sıkıştığı yerden –şimdilik- kurtuldu. İlki erken yaşta yapılan evliliklerin nitelik farkı dolayısıyla damatlarla tecavüzcülerin...

Türkiye dün iki ayrı konuda yapılan açıklamalar sayesinde sıkıştığı yerden –şimdilik- kurtuldu.

İlki erken yaşta yapılan evliliklerin nitelik farkı dolayısıyla damatlarla tecavüzcülerin birbirine karıştığı, dolayısıyla kamuoyunda yoğun tartışmalara yol açan önergeye dairdi.

Bu yaklaşım son derece olumludur.Dünkü yazımda belirttiğim gibi “14 yıllık iktidarı boyunca özellikle bu alanda çok önemli adımlar atmış, yasaları, uygulamaları ve zihniyeti kadınlar lehine değiştirmiş bir parti olarak AK Parti’nin, önergeyi revize etmeyi ya da gerekirse tekriri müzakere etmeyi olgunlukla göğüslemesi beklenir”.

Başbakan Binali Yıldırımdileyen herkesin önerisini rahatlıkla getirebilmesi için önergeyi komisyona geri çektiklerini açıklarken “Görüşler dikkate alınarak sorun çözüme ulaştırılacaktır. Bunu görmezden gelemeyiz” dedi.

Toplumda rahatsızlık yaratan noktaların vuzuha kavuşturulması ve mutabakatın aranması iktidar partisine her zaman en çok yakışandır elbette ama özellikle kız çocuklarının hayatını karartma ihtimali olan böylesine netameli bir konuda hassas davranılması takdire şayan olmuştur.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçilmiş Cumhurbaşkanı sıfatıyla ve başkanlık tartışmalarının tam ortasında şu sıcak mevzuda aldığı rol de dikkatlerden kaçmasın bu arada. AK Parti hükümetine “sorunu muhalefet partileriyle görüşerek geniş mutabakatla çözün” derken, muhalefet partilerine “Hükümetin önerilerini dikkate alın” tavsiyesinde bulunurken bir şey olmakta. Türkiye’de siyasetin merkezi yeniden belirlenirken yaşananın bir tür ön gösterim niteliği taşıdığını kim inkâr edebilir?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hop Hop Hop! Değiş Tonton! 26 Mayıs 2023 | 363 Okunma Taahhüdü var: İç savaş çıkartacak! 25 Mayıs 2023 | 794 Okunma Erdoğan, Kılıçdaroğlu ve sığınmacı mevzuu 24 Mayıs 2023 | 332 Okunma Bay Kemal'in avuçları boşuna mı patladı? 23 Mayıs 2023 | 625 Okunma Hesap uzmanının hesap hatası 18 Mayıs 2023 | 715 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar