CHP'nin başörtüsü mücadelesi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk kadınının seçme-seçilme hakkını kazanmasının 87. yıldönümünde yayınladığı mesajda birkaç hakikatin altını çizdi. Bunların ilki, ...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk kadınının seçme-seçilme hakkını kazanmasının 87. yıldönümünde yayınladığı mesajda birkaç hakikatin altını çizdi.

Bunların ilki, Türkiye'de kadınların demokratik haklarına bir hakkın ve idealin anayasal olarak tanınması bakımından Avrupa'daki kadınlardan önce kavuşmuş olmasıdır. Zira zannedilenin/yanlış öğretilenin aksine Osmanlı'nın son döneminde güçlü ve gayet canlı bir kadın hareketi vardır. Kadınlar eğitim almakta, gazetelerde yazmakta, dergiler çıkarmakta, edebi kamunun bir parçası olarak kültürel hayatın içinde varlık göstermektedirler.

Ve Cumhuriyetin kurucu kadrosu toplumun en azından şehirlerde yaşayan bir kesimince tanımlı, talep edilen bir hakkını teslim ederek övünç duyulacak önemli bir adım atmıştır.

Diğer hakikat ise yakın tarihe ait.

Türk kadını seçme hakkına ta 1934'de kavuşmuşken, bazı kadınların -başörtülülerin- seçilme hakkına ancak 2014'te ve AK Parti icraatları sayesinde ulaşabildiğidir.

Üst

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hop Hop Hop! Değiş Tonton! 26 Mayıs 2023 | 371 Okunma Taahhüdü var: İç savaş çıkartacak! 25 Mayıs 2023 | 796 Okunma Erdoğan, Kılıçdaroğlu ve sığınmacı mevzuu 24 Mayıs 2023 | 334 Okunma Bay Kemal'in avuçları boşuna mı patladı? 23 Mayıs 2023 | 628 Okunma Hesap uzmanının hesap hatası 18 Mayıs 2023 | 723 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar