CHP'de her 10 yılda bir darbe mi?

2010 yılında CHP'ye yapılan kaset darbesi Genel Başkan Deniz Baykal'ın düşmesi, yerine yeni bir yönetimin tayin edilmesiyle neticelenmişti.Yeni Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu fazla yavaş, yavan ve verimsiz bir profil...

2010 yılında CHP'ye yapılan kaset darbesi Genel Başkan Deniz Baykal'ın düşmesi, yerine yeni bir yönetimin tayin edilmesiyle neticelenmişti.

Yeni Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu fazla yavaş, yavan ve verimsiz bir profil çizse de 11 yılın ardından yine de darbecilerin girdiği zahmete değdi.

Atatürk'ün partisi Atatürkçü, ulusalcı CHP'lilerin merkezden itildiği, parti yönetiminde tutunamadığı, parti dışına atıldığı bir parti artık.

Tabanına itiraf edemese de -PKK'nın siyasi uzantısı olduğunu gizleme gereği bile duymayan- HDP ile ittifak yapıyor.

Eski başkan Baykal'ın ''sakın ha aday olma, sakın ha'' diye tehdit ettiği partinin eski bakanlarından, eski başbakanlarından, eski cumhurbaşkanlarından siyasi fayda umuyor.

Öte yandan HDP, İP ve SP'nin oyuyla CHP adaylarının iki büyükşehirde seçilmesi gösterdi ki proje tutmuş. Şartlar olgunlaşmakta.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hop Hop Hop! Değiş Tonton! 26 Mayıs 2023 | 371 Okunma Taahhüdü var: İç savaş çıkartacak! 25 Mayıs 2023 | 796 Okunma Erdoğan, Kılıçdaroğlu ve sığınmacı mevzuu 24 Mayıs 2023 | 334 Okunma Bay Kemal'in avuçları boşuna mı patladı? 23 Mayıs 2023 | 628 Okunma Hesap uzmanının hesap hatası 18 Mayıs 2023 | 724 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar