ByLock

Fetullahçı Terör Örgütü mensubu olduğu gerekçesiyle kamudan ihraç edilenlerin sayısı 60 bin. Başbakan Binali Yıldırım’ın “itiraz edenler ihraç edilenlerden fazla” deyip...

Fetullahçı Terör Örgütü mensubu olduğu gerekçesiyle kamudan ihraç edilenlerin sayısı 60 bin. Başbakan Binali Yıldırım’ın “itiraz edenler ihraç edilenlerden fazla” deyip verdiği rakam ise 70 bin.

Aradaki fark, FETÖ’nün hala organize olma ve kumpas kurma kapasitesini gösteriyor. Üstelik itiraz eden 70 bin gerçekten ihraç edilenlerden mi oluşuyor yoksa soruşturma sonucunu beklemeden ön almaya çalışanlardan mı, bilmiyoruz. Ama FETÖ’nün kırk yıldır her durumu suistimal ettiğini, en önemli alamet-i farikasının takiyye ve yalan olduğunubiliyoruz.

Keza Türkiye’nin demokratikleşme, askeri-bürokratik vesayetten kurtulma mücadelesiniiğdiş ettiğini de.

Dolayısıyla 40 yıl bukalemun gibi yaşayıp deşifre olduktan sonra, son çare darbe/işgal girişiminde bulunan bir örgütün halihazırda uyuyan hücreleri olabileceğini ve operasyonel gücünü Türkiye’yi yorup yıldırmak ve FETÖ ile mücadele çabasını boğmak içinkullanabileceğini unutmamak gerek.

Bakın Konya’da ByLock’çu FETÖ üyelerine yönelik soruşturmayı yürüten savcının dahi ByLock kullanan 189 hakim ve savcıdan biri olduğu çıktı ortaya.  

FETÖ şüphesiyle açığa alınan ya da mensubiyeti kesinleşince kamudan ihraç edilenler arasında olur ya masumlar varsa mağdur olmasınlar diye devreye sokulan mekanizmayı felç etmiş durumda FETÖ. BİMER ve CİMER’deki hal biraz da bu.

  FETÖ alameti

FETÖ soruşturmalarında en güçlü delil ByLock. Örgüt dışında kullanımı imkansız çünkü.

Süreç şöyle işliyor: ByLock, 17-25 Aralık darbe girişimi başarısız olunca FETÖ tarafından2014 yılında Amerika’da paravan bir şirkete hazırlatılıyor.

Amaç FETÖ mensuplarının talimat alış-verişini gizlice yapmalarını sağlamak.

ByLock öyle isteyen herkesin sanal mağazalara girip indirebileceği herhangi bir aplikasyon değil. Sadece FETÖ mensupları, üstelik de iki referansla ve IP numarası karşılığında ulaşabiliyor ByLock’a.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hop Hop Hop! Değiş Tonton! 26 Mayıs 2023 | 363 Okunma Taahhüdü var: İç savaş çıkartacak! 25 Mayıs 2023 | 794 Okunma Erdoğan, Kılıçdaroğlu ve sığınmacı mevzuu 24 Mayıs 2023 | 332 Okunma Bay Kemal'in avuçları boşuna mı patladı? 23 Mayıs 2023 | 625 Okunma Hesap uzmanının hesap hatası 18 Mayıs 2023 | 715 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar