Bölgenin kanalizasyon işlerinden Demirtaş sorumlu!

Bölgede yaşayan Kürtlerde büyük bir hayalkırıklığı var. HDP eş genel başkanı Demirtaş’tan bekledikleri, eline bir kürek alıp PKK’nın ilçelerde açtığı çukurları...

Bölgede yaşayan Kürtlerde büyük bir hayalkırıklığı var. HDP eş genel başkanı Demirtaş’tan bekledikleri, eline bir kürek alıp PKK’nın ilçelerde açtığı çukurları bir bir kapatması ve Meclis’te sorun çözsün diye kendisine oy veren insanları şehir eşkıyası YDGH’lılara karşı korumasıydı.  

Ama o bunu yapmak yerine YDGH’lıları savundu. “Üç beş çocuk eline silah almışsa n’olmuş” dedi. PKK Kürtleri “ya benimsin ya toprağın” diye tehdit ederken o, oyunu aldığı insanların değil, 6-8 Ekim performansından dolayı kendisini ikinci katiplikten dışişleri bakanlığı pozisyonuna yükselten PKK’nın sözcülüğünü yapmayı seçti. Tüm mesaisini Moskova, Tahran, Bağdat, Washington, Brüksel arasında geçirdi.

Türkiye’de bulunduğu nadir günlerden birinde, PKK’nın “sivil görünümlü direniş cephesi”ni toplayıp Türkiye’ye meydan okudu Demirtaş. PKK’nın silahlı unsurları gibi, kendi içinde bölüp çeşitlendirerek, her birine ayrı bir isim verip çoğulcu bir yapıymış gibi gösterdiği sivil siyasi unsurlarını bir masa etrafında topladı. 

Dört maddede siyasi atık

HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ, DBP Eş Başkanı Kamuran Yüksek, HDK Sözcüsü Ertuğrul Kürkçü, DTK Eş Başkanları Hatip Dicle ve Selma Irmak Diyarbakır’da tek sesli bir basın toplantısı düzenledi. Konusu hendekler ve atıklar olan toplantıdan kalanlar dört maddede toplanabilir ve PKK-HDP’nin eş zamanlı yürüttüğü çukur siyasetiyle kendi kendisini imha ettiği de görülebilir. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hop Hop Hop! Değiş Tonton! 26 Mayıs 2023 | 371 Okunma Taahhüdü var: İç savaş çıkartacak! 25 Mayıs 2023 | 796 Okunma Erdoğan, Kılıçdaroğlu ve sığınmacı mevzuu 24 Mayıs 2023 | 334 Okunma Bay Kemal'in avuçları boşuna mı patladı? 23 Mayıs 2023 | 628 Okunma Hesap uzmanının hesap hatası 18 Mayıs 2023 | 723 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar