Birileri gene bir film çeviriyor ama…

Mafya karikatürü bir zatın bir video serisiyle ortaya attığı iddialardan, iddiaların içeriğinden, kaynağından, hedefinden bağımsız şekilde beni asıl rahatsız eden şey aşırı profesyonel...

Mafya karikatürü bir zatın bir video serisiyle ortaya attığı iddialardan, iddiaların içeriğinden, kaynağından, hedefinden bağımsız şekilde beni asıl rahatsız eden şey aşırı profesyonel olmasıydı.

Tasarlanmış bir ortam, sabit kadraj, çalışılmış ışık, serinin serial mantığıyla hazırlanması, her bölümde düğüm-serim-çözüm hesabı, konuşmanın akışı içine yerleştirilmiş anahtar kelimeler, gözetilmiş zamanlama gibi faktörler filmi vizyona sokan elin kimliğini ve nedenini daha çok merak etmeme sebep oldu.

Sis aralanıyor yavaş yavaş. Göreceğiz. Ardından çıkacak siluetten çok, havadaki pus çekiyor benim dikkatimi.

**

Öte yanda...

Kemal Kılıçdaroğlu da bir süredir evinin mutfağından verdiği ''çalışılmış mütevazilik'' örnekleriyle toplumda bir algı yaratmak istiyor. İptidai şartlarda hasbelkader çekilmiş video algısı gözetildiği açık. Sadeliğe, sıradanlığa, samimiyete vurgu yapılmak istendiği de.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hop Hop Hop! Değiş Tonton! 26 Mayıs 2023 | 373 Okunma Taahhüdü var: İç savaş çıkartacak! 25 Mayıs 2023 | 796 Okunma Erdoğan, Kılıçdaroğlu ve sığınmacı mevzuu 24 Mayıs 2023 | 334 Okunma Bay Kemal'in avuçları boşuna mı patladı? 23 Mayıs 2023 | 628 Okunma Hesap uzmanının hesap hatası 18 Mayıs 2023 | 724 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar