Başbuğ darbe, Ataklı afet ve terör dilerken

Dönüp geride bıraktıkları 18 yıla baksalar, onları bir araya getiren sürecin darbeden teröre, e-muhtıradan kapatma davasına, ekonomik yaptırımdan sokak kalkışmalarına kadar denedikleri tüm yolları ve gerçekleşmeyen temenni yığınını da görecekler hal bu ki.

Normal meşru yollarla iktidar olamayanlar için dün yine bir “kendi kendine coşkulanma” günüydü. Aynı anda aynı hayale dalıp aynı yere çakıldılar.

CHP liderliğinde hareket eden büyük ortaklar HDP ve İyi Parti ile küçük ortaklar Saadet Partisi, TİP, Deva ve Gelecek Partisi’nden oluşan koronun bir süredir icra ettiği “erken seçim” türküsünü dün iki ayrı solodan eşzamanlı dinledik.

Biri 26. Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ idi.

Başbuğ’un meğer yeni bir kitabı çıkmış. Türkiye’deki güç odakları arasındaki mücadeleyi anlattığı kitabın tanıtımı için muhtemelen en uygun mecra olarak gördüğü Cumhuriyet gazetesine bir röportaj vermiş, bir zamanlar siyasetteki en önemli güç merkezi olarak görülen yerden emekli olan Başbuğ. Röportajda da sık sık kendine ve kitabına atıf yaparak gazete okurunu satın alma noktasına yönlendirmiş. Olabilir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hop Hop Hop! Değiş Tonton! 26 Mayıs 2023 | 371 Okunma Taahhüdü var: İç savaş çıkartacak! 25 Mayıs 2023 | 796 Okunma Erdoğan, Kılıçdaroğlu ve sığınmacı mevzuu 24 Mayıs 2023 | 334 Okunma Bay Kemal'in avuçları boşuna mı patladı? 23 Mayıs 2023 | 627 Okunma Hesap uzmanının hesap hatası 18 Mayıs 2023 | 719 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar