Başbakanı asılmış bir ülkede; siyaset ve yaklaşan sandık

Şehit Başbakan Adnan Menderes’i kefeni üzerinde, idam hükmü boynunda asılı halde gösteren fotoğraf, kuşkusuz Türkiye siyasetinin en sarsıcı fotoğrafıdır. O günden sonra siyaset uzun süre bu...

Şehit Başbakan Adnan Menderes’i kefeni üzerinde, idam hükmü boynunda asılı halde gösteren fotoğraf, kuşkusuz Türkiye siyasetinin en sarsıcı fotoğrafıdır. O günden sonra siyaset uzun süre bu fotoğrafın ağırlığı altında ezildi çünkü. 

Darbeciler, vesayetçiler ve işbirlikçileri için işleri kolaylaştıran bir “ibret-i alem” kartı idi o fotoğraf. “Direnme, haddini bil yoksa sonun böyle olur” dedikleri. 

Haktan yana, halk için siyaset yapanlar içinse büyük bir sınav. Baş etmek zorunda oldukları bir travma. Siyasete girerken kefen giymeyi zorunlu kılan bir adanma. Yahut sıkıştığın anda şapkayı alıp gidecek kadar kendini imha. 

Nitekim 2007’ye dek bu böyleydi. 27 Nisan’da dönemin askeri yönetimince yayınlanan e-muhtıraya AK Parti hükümeti hak

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hop Hop Hop! Değiş Tonton! 26 Mayıs 2023 | 371 Okunma Taahhüdü var: İç savaş çıkartacak! 25 Mayıs 2023 | 796 Okunma Erdoğan, Kılıçdaroğlu ve sığınmacı mevzuu 24 Mayıs 2023 | 334 Okunma Bay Kemal'in avuçları boşuna mı patladı? 23 Mayıs 2023 | 627 Okunma Hesap uzmanının hesap hatası 18 Mayıs 2023 | 719 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar