“Bakan Anne” ile koruyucu ailelik üstüne

Geçen hafta Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Sayın Zehra Zümrüt Selçuk ile görüşme imkanı buldum. Toplumun dezavantajlı kesimlerine verilen hizmetler hakkında ama bilhassa devlet bakım ve...

Geçen hafta Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Sayın Zehra Zümrüt Selçuk ile görüşme imkanı buldum. Toplumun dezavantajlı kesimlerine verilen hizmetler hakkında ama bilhassa devlet bakım ve koruması altındaki çocuklarımız hakkında uzunca konuştuk.

Çocukların her biri için yüreği ayrı titreyen bir Bakan Zehra Hanım.

Onların daha iyi korunup kollanacakları, sevilip sayılacakları birer aile yanına yerleştirilmesini, ailelerin daha çok desteklenmesini ve koruyucu aileliğin toplumda en doğru şekilde bilinip benimsenmesini önemsiyor, önceliyor.

Bu nedenle koruyucu ailelerin, ilgili STK’ların ve uzman akademisyenlerin fikrini, pratiğini merak ediyor.

Sonuçta bu bir gönüllü işi, “gönül işi”.

Gönül işi demem boşuna değil. Koruyucu ailelik sistemi ilk kez 2013’te Sayın Emine Erdoğan’ın liderliğinde ve vali eşleri üzerinden yaygınlaştırıldığında “gönül elçileri” denmişti bu “seferberliğe”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hop Hop Hop! Değiş Tonton! 26 Mayıs 2023 | 371 Okunma Taahhüdü var: İç savaş çıkartacak! 25 Mayıs 2023 | 796 Okunma Erdoğan, Kılıçdaroğlu ve sığınmacı mevzuu 24 Mayıs 2023 | 334 Okunma Bay Kemal'in avuçları boşuna mı patladı? 23 Mayıs 2023 | 628 Okunma Hesap uzmanının hesap hatası 18 Mayıs 2023 | 723 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar