Amaç DEAŞ’ı gösterip PKK’ya razı etmek mi?

Ünlü gece kulübüne yapılan korkunç terör saldırısını -beklendiği gibi- DEAŞ üstlendi. İlginç olan şu ki, DEAŞ yakın zamana kadar Türkiye’deki saldırıları üstlenmiyordu....

Ünlü gece kulübüne yapılan korkunç terör saldırısını -beklendiği gibi- DEAŞ üstlendi.

İlginç olan şu ki, DEAŞ yakın zamana kadar Türkiye’deki saldırıları üstlenmiyordu. Uzmanlara göre iki sebebi var bunun. 1) “Türkiye DEAŞ’a yardım ediyor” yalanının açığa çıkmasını engellemek. 2) Türkiye’den insan devşirebilme ihtimalini berhava etmemek.

Türkiye uzun zamandır DEAŞ’ın hedefinde. Devlet de bu vahşi terör örgütüyle her alanda mücadele halinde. Kendisine İslam Devleti diyen terör örgütünün İslam adını kirletmesine izin vermemek için DEAŞ demek dahil.

Terör listesine aldığı Nisan 2013’ten bu yana sistematik olarak mücadele ediyor Türkiye DEAŞ’la. Temmuz 2015’te başlayan sınır ötesi operasyonlar Ağustos 2016’dan beri Fırat Kalkanıyla El-Bab kapısına dayanmış vaziyette.

İçerde DEAŞ hücrelerine yapılan baskınların ve tutuklananların güncel sayısını operasyonların sıklığı nedeniyle tutmak zor ama 2016 sonu itibariyle TSK’nın Suriye’de etkisiz hale getirdiği DEAŞ’li sayısının 1294 olduğunu biliyoruz. Bu rakamın son dört günde arttığını da. DEAŞ’la mücadele için kurulan 65 ülkeli koalisyonun arazi olduğunu, Türkiye’nin DEAŞ’la tek başına mücadele ettiğini de... 

Hal böyleyken Türkiye’nin adını DEAŞ’la anabilenler var. DEAŞ’ın vahşetini gösterip bize PKK’yı çiçek böcek göstermeye çalışanlar var.

DEAŞ’ın İslam’ın adını kullanmasından dolayı Müslüman oluşumuzu tehdit ve teröre desteğin ispatıymış gibi sunanlar var. Diyanet’in Müslümanları dinin men ettiği günahlara karşı uyarmasından DEAŞ’e gerekçe üretmeye cüret edenler varDEAŞ’ın Medine’de Mescid yakınında da bomba patlattığını perdeleyip Müslüman=DEAŞ iftirasını oturtmaya çalışanlar var.

Esasen hepsini içeren bir başka mekanizma var. DEAŞ, PKK, FETÖ ya da DHKP-C’nin gerçekleştirdiği her terör saldırısından sonra harekete geçen bir mekanizma bu. Terörün istediği dehşet-kaos duygusunu yayarak siyasi sonuç alma hedefini, teröristin bıraktığı yerden devralıp tamama erdirmeye çalışıyor.

Bunu yapanlar siyasi-sosyal alanda, konvansiyonel-sosyal medyada yer alan kimi isimler.

Bazıları insanda “gayet profesyonel” kanısı oluşturuyor. Mütemadiyen Türkiye düşmanlığı pompalıyor, toplum kesimlerini dini, mezhebi, ırki ya da yaşam biçimleri üzerinden karşı karşıya getirip aralarına kin ve nefret sokmaya çalışıyorlar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hop Hop Hop! Değiş Tonton! 26 Mayıs 2023 | 371 Okunma Taahhüdü var: İç savaş çıkartacak! 25 Mayıs 2023 | 796 Okunma Erdoğan, Kılıçdaroğlu ve sığınmacı mevzuu 24 Mayıs 2023 | 334 Okunma Bay Kemal'in avuçları boşuna mı patladı? 23 Mayıs 2023 | 627 Okunma Hesap uzmanının hesap hatası 18 Mayıs 2023 | 719 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar