AK Parti yanlış yaptı!

CHP öneri sunmak ve konuşmak yerine, masaya oturmak için dahi şart koştuğu ve ret siyaseti güttüğü için Meclis Anayasa Uzlaşma Komisyonu çalışmaya başlayamadan kadük oldu. TBMM Başkanı İsmail...

CHP öneri sunmak ve konuşmak yerine, masaya oturmak için dahi şart koştuğu ve ret siyaseti güttüğü için Meclis Anayasa Uzlaşma Komisyonu çalışmaya başlayamadan kadük oldu.

TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın çabaları da
sonuç verecek gibi görünmüyor.

Zaten AK Parti kurmayları B planını realize etmek için kolları çoktan sıvamış durumda.

Dün Star gazetesinde okuduğunuz gibi Başbakan yardımcısı, Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş durumu gayet güzel kristalize etti: “Komisyon yapamazsa dört yıl beklemeyiz. Önce Meclis’e sonra Millet’e gideriz.”

Bu kararlılık önemli.

Muhalefetin çözüm üretmeyen, üretilen çözümleri baltalamayı amaçlayan yanlış siyaseti nedeniyle Meclis’in bir kez daha anayasa yapamamasına tahammülü yok çünkü toplumun. Özellikle de AK Parti tabanının.

1982’de beş generalin arzusuyla yapılan darbe anayasasıyla yönetilmenin ağırlığını ve utancını daha fazla taşımak istemiyor artık Türkiye.

1808 tarihli ilk anayasal belge olan Sened-i İttifak’tan bu yana önemli bir anayasa tecrübesi var bu toprakların. 82’den bu yana farklı partilerin, STK’ların, üniversitelerin, sendikaların yaptığı anayasa taslaklarından oluşan büyük bir külliyata da sahip Türkiye.

Yasamanın işi ana-yasa yapmaktır

Lakin en temel işi “yasa yapmak” olan Yasama Meclisi’nin üzerinde bir atalet, bir özgüvensizlik, bir beceriksizlik hali de var.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hop Hop Hop! Değiş Tonton! 26 Mayıs 2023 | 369 Okunma Taahhüdü var: İç savaş çıkartacak! 25 Mayıs 2023 | 796 Okunma Erdoğan, Kılıçdaroğlu ve sığınmacı mevzuu 24 Mayıs 2023 | 334 Okunma Bay Kemal'in avuçları boşuna mı patladı? 23 Mayıs 2023 | 627 Okunma Hesap uzmanının hesap hatası 18 Mayıs 2023 | 719 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar