Ahmet Abi güzelim…

Ahmet Kekeç’i tanıdığımda yıl 1995’ti. Marmara İletişim’den mezun olmuş, bir yandan yüksek lisans yapıyor bir yandan yeni kurulan Kanal 7 ‘de yapımcı-yönetmen olarak çalışıyordum.

Ahmet Kekeç’i tanıdığımda yıl 1995’ti. Marmara İletişim’den mezun olmuş, bir yandan yüksek lisans yapıyor bir yandan yeni kurulan Kanal 7 ‘de yapımcı-yönetmen olarak çalışıyordum. Bütün ekip yüksek motivasyonla deliler gibi çalışıyorduk. Aidiyet duygumuz çok yüksekti.

Özel TV kanalları peş peşe açılmıştı. Yetişmiş eleman sayısı ihtiyaca yetmediğinden sektöre yeni giren gençler yüzmeyi doğrudan okyanusta öğreniyordu. Kanal 7 gibi yayın politikası da izleyici hassasiyeti de diğerlerinden farklı ve alternatifsiz olan bir kanalda içerik üretecek kadrolar için zaman hayli zorluydu. 28 Şubat’ın ayak sesleri duyulmaktaydı.

Böyle bir dönemde yöneticilerimiz “günün yorumu”nu çekmemi istedi benden. Verdikleri listede Ahmet Taşgetiren, Afet Ilgaz ve Hasan Hüseyin Ceylan’dan başka Ahmet Kekeç de vardı. Akit gazetesinde köşe yazıyordu Ahmet abi ve Kanal 7’de yaptığı yorumlarla izleyiciden büyük takdir görüyordu.

İhtiyaç duyduğumuz bir sesti onunki. Müdanasız, gür ve alaycıydı. Mızmızlanmıyordu. Lafı dolandırmıyordu. Sessiz yığınlara yönelik baskılara, hak ihlallerine, demokrasi ihlallerine haklı oluşun tüm heybetiyle karşı çıkıyordu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hop Hop Hop! Değiş Tonton! 26 Mayıs 2023 | 363 Okunma Taahhüdü var: İç savaş çıkartacak! 25 Mayıs 2023 | 794 Okunma Erdoğan, Kılıçdaroğlu ve sığınmacı mevzuu 24 Mayıs 2023 | 332 Okunma Bay Kemal'in avuçları boşuna mı patladı? 23 Mayıs 2023 | 625 Okunma Hesap uzmanının hesap hatası 18 Mayıs 2023 | 715 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar