85 milyon tek yürek olduk! Üç-beş densize uyacak değiliz

Star Gazetesi Yazarı Fadime Özkan'ın bugünkü (09.02.2023)'' 85 milyon tek yürek olduk! Üç-beş densize uyacak değiliz'' başlıklı yazısı.

Yüreğimizi yerinden oynatan büyük felaket canımızı çok yaktı, yakıyor.

Ama sabrediyoruz.

Çabalıyoruz.

Umut ediyoruz.

Vazgeçmiyoruz.

Vazgeçemeyiz.

Tek bir canımızdan bile vazgeçemeyiz.

Allah razı olsun, soğuğa uykusuzluğa ilk günlerde açlığa susuzluğa ve muhtemelen şimdilik erteledikleri travmalara rağmen enkaz başından ayrılmayıp binlerce insanımızı o beton yığınlarının içinden canlı çekip çıkaranlardan.

Onların hakkını ödeyemeyiz.

Arama kurtarma yapan AFAD görevlilerine, yaralılara bazen enkaz içinde sağlık hizmeti yapan UMKE görevlilerine, sağlık çalışanlarına, her depremde koşup gelen madencilerimize, itfaiye erlerimize, her afette, her zorlukta can kurtaran askerlerimize, emniyet mensuplarına, yüzümüzün akı sivil toplum kuruluşlarına, depremin ilk anından itibaren kamuoyuna doğru haber iletebilmek için hıçkırıklarını yutarak yayın yapan gazeteciler, bir taşı da ben kaldırayım diye sıcak evlerinden kalkıp gelen gönüllüler...

Minnet borçluyuz.

Esasen Türkiye'nin her yerinde yürekler depremin yıktığı 10 ilimiz için, orada yaşayan kardeşlerimiz için çarpıyor. İllerde ilçelerde mahallelerde ayni, nakdi, fiili yardım için harekete geçti insanlar. Sadece Ümraniye'de şahit olduğum büyük çabayı, koşturmacayı anlatsam bu köşe dolar.

Şartlar zor, hava soğuk.

Çaresizlik ve umut yan yana.

Yaşadığımız şeyin yaşanabilir olması bile şaşırtıyor insanı.

Aynı anda hem şok olup hem toparlanmak, can kurtarmaya çalışmak, tek yürek olmak...

Acılara dayanmak...

Bir kez daha gördük ki bu biraz da Türkiye olmak demek.

Aynı gün içinde iki ayrı büyük deprem oldu.

Deprem ülkesi denilince akla ilk gelen ülke olan Japonya'dan bir deprem uzmanı Kahramanmaraş merkezli yaşanan iki büyük depremi "dünyada karada meydana gelen en büyük deprem" diye yorumluyor.

Yalnızca Türkiye'nin değil dünya tarihinin de en büyük depremlerden biri bu. İngiltere büyüklüğünde bir alanı, 13 milyon vatandaşımızı, herkes evindeyken, uykudayken etkiledi.

Evden çıkabilen pijamalarıyla yalın ayak çıktı dışarı.

Çıkamayan da sıkıştığı alanda...

Bugün üçüncü gün, aç susuz, ayazda...

68. saatte bile mucizeler peş peşe geliyor.

Umut ediyoruz.

Dua ediyoruz.

Sahada 120 bin profesyonel ekip, devlet görevlisi var.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hop Hop Hop! Değiş Tonton! 26 Mayıs 2023 | 371 Okunma Taahhüdü var: İç savaş çıkartacak! 25 Mayıs 2023 | 796 Okunma Erdoğan, Kılıçdaroğlu ve sığınmacı mevzuu 24 Mayıs 2023 | 334 Okunma Bay Kemal'in avuçları boşuna mı patladı? 23 Mayıs 2023 | 628 Okunma Hesap uzmanının hesap hatası 18 Mayıs 2023 | 723 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar