500 şehit cennette! Hurşit Külter nerede?

PKK-HDPsiyasi hattı ve CHP’den bazı milletvekilleri ile PKK ve FETÖ medyası DBP Şırnak il yöneticisi Hurşit Külter’in 27 Mayıs’ta gözaltındayken kaybedildiğini iddia ediyor. Ama ne Askeri, ne...

PKK-HDPsiyasi hattı ve CHP’den bazı milletvekilleri ile PKK ve FETÖ medyası DBP Şırnak il yöneticisi Hurşit Külter’in 27 Mayıs’ta gözaltındayken kaybedildiğini iddia ediyor.

Ama ne Askeri, ne Emniyet, ne İçişleri yetkilileri bunu doğruluyor.Bilakis…

90’lar anıştırmasıyla ortaya atılıp profesyonel bir kampanyaya çevrilen iddia hakkında açık kaynaklardan rahatça ulaşılabilecek resmi bilgiler şöyle:

Şırnak Valiliği29 Mayıs’ta Hurşit Külter adında birinin gözaltına alınmadığını duyuruyor.

Şırnak Cumhuriyet Savcılığı5 Haziran’da bir inceleme başlatıyor. İnceleme sürüyor.

Merkez İlçe Komutanlığı10 Mayıs-7 Haziran tarihleri arasında 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığında tutulan giriş-çıkış ve kamera kayıtlarında Külter’e ait herhangi bir kayda rastlanmadığını bildiriyor.

Tutuklanan ya da gözaltına alınan kişilerin Emniyet’ten alınıp Tümen Komutanlığı’na getirilmesi gibi bir uygulamanın söz konusu olmadığını hatırlatan 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı ayrıca asılsız haberler hakkındaŞırnak Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunuyor.

***

Ben Hurşit Külter’in nerede olduğunu bilmiyorum ama Külter adına yürütülen kampanyanın PKK cinayetlerini temize çekmek ve Türkiye’nin terörle haklı mücadelesini lekelemek amacı taşıdığını görüyor ve buna itiraz ediyorum.

Kampanyaya dair kafa karıştıran noktalar da var bana göre. Bunlardan biri PKK-HDP-CHP hattının Hurşit Külter’e neden karartma uyguladığı.

Resmi kaynaklara göre Külter DBP’nin Şırnak yöneticilerinden, istihbarat kaynaklarına ve Külter’i tanıyan Şırnaklılara göre PKK’nın il sorumlularından. Külter’in silah eğitimi aldığı, operasyonlarda polisle çatıştığı ve KCK tarafından infaz edildiği iddialar arasında.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hop Hop Hop! Değiş Tonton! 26 Mayıs 2023 | 371 Okunma Taahhüdü var: İç savaş çıkartacak! 25 Mayıs 2023 | 796 Okunma Erdoğan, Kılıçdaroğlu ve sığınmacı mevzuu 24 Mayıs 2023 | 334 Okunma Bay Kemal'in avuçları boşuna mı patladı? 23 Mayıs 2023 | 628 Okunma Hesap uzmanının hesap hatası 18 Mayıs 2023 | 723 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar