Ortalık karışacak! Ak Parti 2.şoku yaşayacak!

Yaz mevsiminin en büyük işaretlerinden birisi de cırcır böcekleridir.  Hava ısınınca onların şarkıları başlar ve bu güzel melodiler hava soğuyana kadar devam eder. 

Türk siyaseti ve iktisadına baktığımızda da cırcır böceklerinin büyük bir gürültü ile öttüğünü, koro halinde ekonominin dipten döndüğünü söylediklerini görüyoruz. Peki cırcır böcekleri neden ötüyor?

İktisadi iklimi ısıtan ve yaz havası estiren gelişmelerin ilki, büyük merkez bankalarının, başta Amerikan Merkez Bankası FED olmak üzere, faiz artırım söylemlerini değiştirmeleridir.

Bu bankalar bırakın artırımı, şimdi indirime gidileceği konusunda görüş bildiriyorlar. 2018’e kaç artırım olacak diye girmişken, bittiğinde indirim ne kadar olur tartışmaları yapılmaya başlanmıştı. Tabi ki bu eğilim Amerikan dolarının yerel paralar karşısında değer kaybetmesine yol açtı…

İkinci etken ise, G20 toplantısı sonrası, ABD ve Çin arasındaki Ticaret Savaşları için çözüm müzakerelerinin devam kararı oldu. Zira Çin başkanı Xi ve Amerikan başkanı Trump, birbirlerine ek vergi getirmeme konusunda anlaşma yapınca piyasalar rahat bir nefes aldı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Freni patlamış kamyon misali… 21 Temmuz 2020 | 51 Okunma Şerefsiz kim? 11 Ekim 2019 | 992 Okunma 'Barış Pınarı' ile dolar uçar mı? 10 Ekim 2019 | 113 Okunma Ortalık karışacak! Ak Parti 2.şoku yaşayacak! 02 Temmuz 2019 | 5.257 Okunma Gözünüz aydın! Dolar 4 TL’ye düşer artık! 29 Haziran 2019 | 144 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar