Gözünüz aydın! Dolar 4 TL’ye düşer artık!

Cumartesi sabahı Türk-Amerikan ilişkileri için oldukça önemli bir dönemeç geride bırakıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD Başkanı Trump ile G20 toplantıları için gittiği Japonya'nın Osaka...

Cumartesi sabahı Türk-Amerikan ilişkileri için oldukça önemli bir dönemeç geride bırakıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD Başkanı Trump ile G20 toplantıları için gittiği Japonya'nın Osaka kentinde bir araya geldi. 

Erdoğan ve Trump görüşmeye başlamadan önce Amerikan Başkanı’nın beyanatları gündeme damgasını vurdu.  Trump S400 konusunda Türkiye'ye karşı haksızlık yapıldığını ve önceki Amerikan yönetiminin bu konuda suçlu olduğunu belirtti.

40 dakika süren görüşme bittikten sonra Amerikan Başkanı’nın yaptığı basın toplantısı da oldukça renkliydi.  Donald Trump, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı tanımlarken, çetin biri olarak ifade etti, aynı zamanda iyi anlaştıklarını da ekledi.

Türkiye'nin hava savunma ihtiyacından dolayı ABD’den Patriot savunma sistemlerini istediğini, ancak Obama yönetiminin Patriot’ları Türkiye'ye vermediğini, buna bağlı olarak da Türklerin Ruslardan S400 hava savunma sistemlerini satın aldığını söyleyen Trump, Türkiye’nin haklı olduğunu ve S400’leri bir servet ödeyerek aldığını belirtti.

Obama yönetiminin yaptıklarının adil olmadığını her fırsatta vurgulayan Trump, böylece gelecek günlerde Türk-Amerikan kavgası çıkarsa da sorumluluğu önceden Obama’ya atmış oldu…

S400’lerle NATO silah sistemlerinin bir arada çalışmasının da zorluğuna dikkat çektikten sonra Türkiye'nin F35 savaş uçaklarını da istediğini söyleyen Trump, oluşan durumu berbat olarak nitelendirirken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hak verdiğini de söyledi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Freni patlamış kamyon misali… 21 Temmuz 2020 | 51 Okunma Şerefsiz kim? 11 Ekim 2019 | 992 Okunma 'Barış Pınarı' ile dolar uçar mı? 10 Ekim 2019 | 113 Okunma Ortalık karışacak! Ak Parti 2.şoku yaşayacak! 02 Temmuz 2019 | 5.257 Okunma Gözünüz aydın! Dolar 4 TL’ye düşer artık! 29 Haziran 2019 | 144 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar