Dünya artık yenilenmeli

Diktatörler akıllı mı kurnaz mı? Zeki oldukları kesin… Ayrıca  yaptıklarına bakarsak, hırslarının  akıllarından daha önde olduğu da kolayca anlaşılıyor. Söz gelimi Napolyon...

Diktatörler akıllı mı kurnaz mı? Zeki oldukları kesin… Ayrıca  yaptıklarına bakarsak, hırslarının  akıllarından daha önde olduğu da kolayca anlaşılıyor.

Söz gelimi Napolyon Avrupa'yı işgal etmiş… Avrupa devleti olmuşken, Mısırı işgal etmiş ve fakat elinde elinde tutamamış… Avrupa devleti ile yetinmemiş Moskova'ya  da  yürürmüş. Hırsı sonu nu getirmiş.

Adolf  Hitler  2. Dünya Savaşı sırasında 15 ülkeyi işgal etmiştir. Eğer Fransa ve Rusya'yı da işgal etmeseydi, ya da işgal ettiği ülke sayısı Almanya'nın komşuları ile sınırlı olsaydı ve Yahudi soykırımına gitmeseydi,  daha uzun ömürlü olmaz mıydı ?

Saddam Kuveyt'i işgal etmeseydi başına bu işler gelir miydi ?

Yine anlaşılıyor ki, diktatörler  hırsları  yanında, diktatörlüklerini devam ettirmek için de rahat durmuyor olabilirler. Ayrı ve daha önemli bir tartışma konusu , halkın  neden bu diktatörlere onay verdiği konusudur?

Tüm insanlığın huzurunu bozdukları için de dünya  her zaman diktatörlere karşı önlem almıştır. Birleşmiş Milletler fikri de, Hitlerin dünya huzurunu bozması nedeniyle düşünülmüştür.

Birleşmiş Milletler 24 Ekim 1945'de kuruldu.

 Güvenlik Konseyi'nin 5 daimi üyesinin yanı sıra imza sahibi öteki devletlerin çoğunluğunun da onaylamasıyla antlaşma yürürlüğe girdi ve Birleşmiş Milletler kuruldu. Ne var ki kuruluşu ve işleme şekli demokratik olmadı.

Birleşmiş Milletler'de 15 üyeden oluşan Güvenlik Konseyi'nde  5 daimi üyenin mutlak  veto yetkisi bulunmaktadır. Bu ülkeler ABD, Rusya, Çin Halk Cumhuriyeti, Birleşik Krallık ve Fransa'dır.  Yani diktatörlerin yerini, ülke diktaları aldı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hükümet ekonomiyi yönetemiyor 04 Şubat 2021 | 281 Okunma Faiz zor düzeltir çok kolay bozar! 03 Şubat 2021 | 534 Okunma İktidar kümesteki kazları yoluyor 02 Şubat 2021 | 620 Okunma Cari açık ülkeye kan kaybettirdi!.. 31 Ocak 2021 | 216 Okunma Gıda fiyatlarında iktidarın yanlışları 29 Ocak 2021 | 354 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar