Hükümet ekonomiyi yönetemiyor

Demokrasi ve hukuk çıkmazı hepimizi ilgilendirir. Yine de kayıtsız kalanlar olur. Ama ekonomik sorunlar aynı zamanda açlık-tokluk mücadelesi demek olduğundan kimse kayıtsız kalamaz.   Yabancı sermaye girişleri, AK...

Demokrasi ve hukuk çıkmazı hepimizi ilgilendirir. Yine de kayıtsız kalanlar olur. Ama ekonomik sorunlar aynı zamanda açlık-tokluk mücadelesi demek olduğundan kimse kayıtsız kalamaz.  

Yabancı sermaye girişleri, AK Parti'nin ilk on yılının yanlışlarını sakladı.

Sermaye girişi, TL'nin aşırı değer kazanmasını sağladı ve TL'nin değer kazanması da enflasyonun da yüzde onun altında kalmasına imkan verdi. Toplum serap yaşadı. Ama o yıllardaki yanlışlar cari açığın devam etmesi, spekülasyonun ve kırılganlığın artması, planlamanın kaldırılması ve devletin dışlanması ve  kamu özel işbirliğinde talep garantisinin ceremesini bu gün hep birlikte yaşıyoruz.

Diyeceğim, AKP iktidarı ekonomide başarısız oldu. Başarısızlığın maliyetini hepimiz çekiyoruz, ama  partizanlar farkında değil veya bilerek ekonomi yolunda diyorlar.

Enflasyon ekonominin barometresidir. 2004 yılında TÜFE oranı yüzde 9,32 idi. Bu sonuç IMF'nin kemer sıkma politikaları ile gerçekleşmişti. Şimdi Ocak ayında açıklanan yıllık TÜFE 14,97 ve açıklanan Yıllık Yİ-ÜFE 26,16'dır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hükümet ekonomiyi yönetemiyor 04 Şubat 2021 | 281 Okunma Faiz zor düzeltir çok kolay bozar! 03 Şubat 2021 | 534 Okunma İktidar kümesteki kazları yoluyor 02 Şubat 2021 | 620 Okunma Cari açık ülkeye kan kaybettirdi!.. 31 Ocak 2021 | 216 Okunma Gıda fiyatlarında iktidarın yanlışları 29 Ocak 2021 | 354 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar