Muslera'nın ukalalığı

İki hafta evvel Süper Loto 42 milyon 500 bin TL ikramiye verdi. Bu hafta da Galatasaray'a buna yakın bir puanda ikramiye çıkacaktı ama sarı-kırmızılılar bundan faydalanamadı. Peki gereğini yaptılar, iyi oynadılar da...

İki hafta evvel Süper Loto 42 milyon 500 bin TL ikramiye verdi. Bu hafta da Galatasaray'a buna yakın bir puanda ikramiye çıkacaktı ama sarı-kırmızılılar bundan faydalanamadı. Peki gereğini yaptılar, iyi oynadılar da şanssızca mı kaybettiler?
Hayır… Sivasspor çok daha akıllı oynadı, sahada ne yaptığını bildi ve Galatasaray'ı yendi.
Galatasaray, Belhanda'ya ekstralarıyla birlikte 9 milyon euro bonservis ödedi. Vurun türk parasına; Süper Loto ikramiyesi kadar ediyor… 42 küsur milyon TL… Ve bu adam yedek! Galatasaray'ın senelik büyük paralar verdiği kaptan Selçuk İnan'a bakıyorsun, o da yedek… Sonra yerli futbolcular diyor ki; Yabancı serbestisi niye var? Yabancıyı alıp kazıklanıyorsun ama yerliyi de oynatınca kazıklanıyorsun. Bu kazığı bilerek mi yiyorsunuz, yoksa bilmeyerek mi? Bunu bütün takım yöneticilerine soruyorum. Zaten bütün bu kazıklar yüzünden Türkiye'de takımlar iflas etmiyor mu? Soruyorum size bu kazıklar yağlı mı, yağsız mı?
Arkadaşlar, Sivasspor akıllı oynadı, ne yapılması gerekiyorsa onu yaptı. Sivasspor'un futbolcularının maliyetleri G.Saray'a göre mutlaka çok düşüktür. Bundan 7-8 sene evvel küçük takımlar, büyüklerden korkardı.
Ama şimdi öyle şeyler kalmadı. Niye? Çünkü yabancı futbolcular G.Saray, Fenerbahçe veya Beşiktaş'mış hiç bakmıyorlar! Rakipte oynayanlara bakıyorlar, hele bir de yerlileri görüyorlar, evlere şenlik! Bizim yerlilerle top gibi oynuyorlar. Peki bizim yerliler neden bu kadar geride ve bu kadar kötü? Yıllardır yabancı yasağı yüzünden işin kaymağını yiyip durdular da ondan!
Sivasspor bu sene istikrarlı. Aman aman sürpriz sonuçlar almıyor. Samet Aybaba zaten mantıklı bir teknik direktör, uçmuyor. Genelde düzgün şeyler söylüyor.
Böyle bir adamın takımı da düzgün oynuyor.
Bakınız! Türkiye liginde 4 büyük dediğimiz takımın hangisi iyi futb...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Senin aldığın para helal değil 28 Nisan 2024 | 816 Okunma Şampiyonluk böyle kaleci ister 27 Nisan 2024 | 440 Okunma Arkadan darbe var pozisyon penaltı 23 Nisan 2024 | 2.746 Okunma Okan kadroyu daha iyi kullanıyor 22 Nisan 2024 | 580 Okunma İthal VAR kafaları rahatlatmış 16 Nisan 2024 | 492 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar