Hakem etki etmezse güzel derbi olur

Bugün derbi oynanacak… Beşiktaş'ta sakat çok, Fenerbahçe'de yok gibi. Fenerbahçe, bir hava yakaladı. Yakaladığı hava çok basit: Bugün çıkacak kadroyu bu işle alakalı 20 kişiye sorsak 19'u cevap...

Bugün derbi oynanacak… Beşiktaş'ta sakat çok, Fenerbahçe'de yok gibi. Fenerbahçe, bir hava yakaladı. Yakaladığı hava çok basit: Bugün çıkacak kadroyu bu işle alakalı 20 kişiye sorsak 19'u cevap verir. En fazla bir kişi yanılır. Bu bir takım için büyük avantaj. Belki Beşiktaş'ta da yakalanırdı ama sakatlıklar buna engel oluyor. Beşiktaş'ın bir avantajı var, kolay teslim olmuyor. Güzel bir maç izleyeceğiz. Tabii ki hakem tesir etmezse… Bakın döndük dolaştık yine hakeme geldik. Bu idare edecek hakemi nasıl bulduk? "Bu idare eder" diye bulmadık.
"Kimler idare etmez" dedik, bunu bulduk. Bu kadar basit. Halbuki her maçın hakemi başkadır. Çünkü her maçın baskısı farklıdır. Aslında hakem maçı bulmaz, maç hakemi bulur. İnşallah o günlere geleceğiz. Ama akrabai taallukat olmayacak. Fenerbahçe'de işler iyi gidiyor… Advocaat diye biri geldi… Bakınız; "Biri" diye yazıyorum, neden? Yanında birkaç kişi de getirdi. Yerlilerden de yardımcı aldı.
Bakın Advocaat bir şeyler yapıyorsa bu bir ekip işidir. Yanında bir adam var kır saçlı (Cor Pot), maçlarda dikkatimi çekiyor. Çok enteresan zamanlarda yanına geliyor ve beraberce karar veriyorlar. Siz teknik adam olarak her şeyi göremeyebilirsiniz.
Şartlı olabilirsiniz, takılmış olabilirsiniz, sinirli ve duygusal olabilirsiniz. Ama sizin güvendiğiniz birileri ya da biri sizin yanınızda tartışarak sizi uyarabilir. Bu çok güzel bir olay. Ama maalesef yıllarca ne Mustafa Denizli'de ne de Fatih Terim ve diğerlerinde bunu göremiyorum.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şampiyonluk böyle kaleci ister 27 Nisan 2024 | 432 Okunma Arkadan darbe var pozisyon penaltı 23 Nisan 2024 | 2.744 Okunma Okan kadroyu daha iyi kullanıyor 22 Nisan 2024 | 579 Okunma İthal VAR kafaları rahatlatmış 16 Nisan 2024 | 492 Okunma İyi ki yabancı geldi 15 Nisan 2024 | 879 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar