Ulusal nefret

Elmalı Davası adı verilen ve iki küçük kardeşin, anne ve üvey baba tarafından istismarı tartışılırken, Türkiye’de yine bir hukuk skandalı yaşanıyor. Her şey ayan beyan ortada ama dava taa...

Elmalı Davası adı verilen ve iki küçük kardeşin, anne ve üvey baba tarafından istismarı tartışılırken, Türkiye’de yine bir hukuk skandalı yaşanıyor. Her şey ayan beyan ortada ama dava taa eylül ayına ertelendi. Üç hakimin ikisi öyle istemiş. İnanıyorum ki, ülke çapında ayağa kalkan kamuoyu baskısı adaletin tecellisini sağlayacaktır.

*

Sizlere bir önerim var. Çocuk hakları aktivisti, insan hakları savunucusu avukat Özge Üstün hanımefendinin konuyla ilgili yazdıklarını lütfen Twitter’da bulup okuyun. “Bir-iki şey” söylemiş ama çok önemli. Ağlamadan okuyun ve deyin ki: Bu ülkede dokunulmazlık asla milletvekillerinin değil kesinlikle çocukların hakkı olmalıdır. Çünkü her geçen gün bir çocuğun daha hayatı, çocukluk safiyeti, geleceği elinden alınıyor.

*

O RESİMLERE YASAK NEDEN?

Ahmet Güneştekin’in dediği gibi, “Hepimiz çocukken hayallerimizi resmettik, renklerle, çizgilerle düşlerimizi boyadık. O iki çocuk yaşadığı istismarı ve asla unutamayacakları yıkımı resmettiler! Ömür boyu silinmeyecek bir resmi vicdanlarımıza adeta nakşettiler…” Ve o resimlere yayın yasağı geldi nedense. Biliyorsunuz, ben bu yazıyı perşembe akşamı yazıyorum. İnşallah, siz okuyana kadar Cumhurbaşkanı Erdoğan ve “Kirli ellere asla toleransımız yoktur” diyen eşi Emine Erdoğan devreye girer de bu büyük adli hatadan dönülür.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Putin gördüğü rüyayı yaşatıyor 27 Şubat 2022 | 83 Okunma Rakamlarla dans 20 Şubat 2022 | 57 Okunma Bu gurur hepimizin 13 Şubat 2022 | 105 Okunma Bu ülkede yaşanmaz mı? 06 Şubat 2022 | 78 Okunma Nezarete düşüren menekşe gözlü kız 30 Ocak 2022 | 228 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar