Bu gurur hepimizin

“Bu millet Atatürk’e yaptığı nankörlüğü çok kötü ödeyecek” demişti rahmetli Yaşar Nuri Öztürk. Son nankörlük de Samsun’da yaşandı. Gelişmelere günlerce siz de...

“Bu millet Atatürk’e yaptığı nankörlüğü çok kötü ödeyecek” demişti rahmetli Yaşar Nuri Öztürk. Son nankörlük de Samsun’da yaşandı. Gelişmelere günlerce siz de tanık oldunuz. Samsunluların sevgi çemberine ve genci yaşlısı günlerce tuttukları nöbete... Provokatif bir oyundu ve etki, tepki ölçüldü. Hemen tutuklanan iki kişi “Alkollüydük” dediler ama halatı bağlayan, “Atatürk’ü sevmezdim” diyerek hakimlere iş bırakmadı. Olaydan günler sonra da bana bu yazıyı Küba devriminin önderi Fidel Castro yazdırdı.

Bakın Havana büyükelçimize yıllar önce ne demiş, “Atatürk bir yıldızdı, kaydı ve tesadüfen sizin ülkenize düştü. Bu yüzden çok şanslısınız. Yıllarca onu örnek almaya çalıştım ama maalesef çeyreği kadar olamadım.” Bu sözü okuyanlar, okumayanlara anlatsın lütfen.

Geçen hafta kardeş gazete Hürriyet’te, Zeynep Bilgehan’ın Emrehan Halıcı ile yaptığı röportaj vardı. Okudum tabii. Meğerse Türkiye Zeka Vakfı’nın başkanı ve eski CHP genel başkan yardımcısı Halıcı’nın, dünyanın en uzun süre zeka soruları hazırlayan köşe yazarı olarak Guinness’ten dünya rekortmeni unvanı varmış. Daha birçok da ödül almış.

O anda aklıma bir olay geldi. 2014 seçimleri öncesi, bilgisayar dahisi olarak lanse edilen Emrehan Halıcı, CHP Genel Merkezi için bir sistem hazırlamıştı. Sandık sandık sonuçlar AA’dan önce girilecek ve hileye karşı her türlü tedbir böylece alınmış olacaktı. Ancak sistem, sonuçların gelmeye başlamasından 11 dakika sonra çöktü ve bir daha çalıştırılamadı. Sistemle birlikte CHP de çökmüştü o akşam. Kulakları çınlasın Halıcı’nın.

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü bir karar almış. “65 yaş üstü hiçbir sanatçı, konuk oyuncu olarak bile sahneye çıkamayacak” diye. Kararı kim almış belli değil. Acaba ikinci kez genel müdürlüğe getirilen rejisör Mustafa Kurt olmasın. Herhalde bir açıklama yapılacaktır. Peki, 65 yaş üstü sadece parmak kaldırıp indirenler ülkeyi yönetirken, en olgun döneminde ve o yaşa kadar alkışlanan değerlere kapılar neden kapatılır? Onu da sorgulamak gerekiyor. Dedim ya, bir açıklama bekliyoruz Sayın Kültür Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’dan.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın, “Günlük COVID-19 tablosunda çok yüksek olan yeni vaka sayısına dahil olmak an meselesi. Hastalığı hafif geçirecek grupta yer aldığınızı düşünseniz de bilmediğiniz bir tabloyla karşılaşabilirsiniz. Kendinizi korumaya çalışın. Yaşlılara ve kronik hastalara karşı dikkatli olun. Aşınızı yaptırın” dediği gün iç içe yaşadığı kızı ve eşi negatif çıkarken kızım Elçin’in testi pozitif çıktı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Putin gördüğü rüyayı yaşatıyor 27 Şubat 2022 | 81 Okunma Rakamlarla dans 20 Şubat 2022 | 57 Okunma Bu gurur hepimizin 13 Şubat 2022 | 103 Okunma Bu ülkede yaşanmaz mı? 06 Şubat 2022 | 77 Okunma Nezarete düşüren menekşe gözlü kız 30 Ocak 2022 | 223 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar