Üçüncü doz çeşitlemesi

Üçüncü doz aşılama için, Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi FDA’dan onay isteyen Pfizer’a, FDA, “Bilimsel veri olmadan üçüncü doz gerekli değil” cevabını vermiş. *Prof. Dr....

Üçüncü doz aşılama için, Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi FDA’dan onay isteyen Pfizer’a, FDA, “Bilimsel veri olmadan üçüncü doz gerekli değil” cevabını vermiş. 

*

Prof. Dr. Murat Akova da aynı kanıda. Akova, “Bence bilimsel açıdan son derece sakıncalı bir durum. Varyantlara karşı bütün aşıların etkinliği azalmış durumda ama üçüncü doz etkili olacak mı, yoksa zararı mı olacak bilmiyoruz. Bunun varyantlara karşı geliştirilmiş yeni bir aşı olması da gerekebilir. Belki de elimizdeki aşıları kullanırız. Ama bu henüz bilimsel bir soru. İki doz aşılanın ama üçüncü doz için acele etmeyin” diyor. 

*

Prof. Dr. Uğur Şahin ise, “Dünya üçüncü doz destekleyici mRNA aşıları olmadan COVID-19 salgını kontrol altına alınamayacak. Bunun için üçüncü doz aşı gerekli ve bu görüşümü savunuyorum” diyor. 

Benden yazması. Siz istediğiniz gibi takılın. Ama asla unutmayın. Artan vaka sayılarına bakarsanız, COVID-19 da tatile çıktı. Hemen yanı başınızda. Sakın bayramı sizinle beraber kutlamasına izin vermeyin. Kısaca tedbiri elden bırakmayın.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Putin gördüğü rüyayı yaşatıyor 27 Şubat 2022 | 83 Okunma Rakamlarla dans 20 Şubat 2022 | 57 Okunma Bu gurur hepimizin 13 Şubat 2022 | 105 Okunma Bu ülkede yaşanmaz mı? 06 Şubat 2022 | 78 Okunma Nezarete düşüren menekşe gözlü kız 30 Ocak 2022 | 228 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar