Nükhet Duru bu köşede dursun

Bugün, ne Ay’a sert iniş hayali ne COVID-19 savaşı ne olması zor yeni Anayasa ne HDP’nin kapatılması ne ‘inadına’ Kanal İstanbul yok. Pazar Postası’nda işgal ettiğim bu köşede magazin...

Bugün, ne Ay’a sert iniş hayali ne COVID-19 savaşı ne olması zor yeni Anayasa ne HDP’nin kapatılması ne ‘inadına’ Kanal İstanbul yok. Pazar Postası’nda işgal ettiğim bu köşede magazin karalayacağım bu hafta.

***

Peki bu kararıma ne vesile oldu? Hemen söyleyeyim; ‘Duru Olmak’ belgeselinin kahramanı Nükhet Duru. Neler anlatmamış ki… Eee, öyle bir hayatı var ki, belgesel dizisi bile olur. Bu arada şunu da belirteyim; eskiyi genellikle siler atarım ama hatırlatılınca da hatırlarım. Eşim Reyhan Can ise 50 yıl öncesini sanki fotoğrafını çekmiş gibi anlatır. Bu yazı da zaten onun hafızasının ürünü.

***

Nükhet, daha çok gençken, Ajda Pekkan’ın altında çıkmak üzere bir gazinodan teklif almış ve ilk gecede harika bir başarı göstermiş. İstek üzerine bir şarkısını dört kez tekrarlayınca, programda sarkma olmuş. Ve daha o gece işine son verilmiş. Hangi gazino, Ajda solist mi, solist altı mı, bilmiyoruz. Solist altı ise, geçe kalan assolist kim, belli değil. Belki bir gün onu da söyler. Ajda’yı; Zeki Müren, Behiye Aksoy, Gönül Yazar’ın altında dinledik ama Ajda’nın altındaki Nükhet Duru, bizde soru işareti. Hatırlamıyoruz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Putin gördüğü rüyayı yaşatıyor 27 Şubat 2022 | 83 Okunma Rakamlarla dans 20 Şubat 2022 | 57 Okunma Bu gurur hepimizin 13 Şubat 2022 | 105 Okunma Bu ülkede yaşanmaz mı? 06 Şubat 2022 | 78 Okunma Nezarete düşüren menekşe gözlü kız 30 Ocak 2022 | 228 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar