Korona sağ gösterip sol vuruyor

PİK Mİ, PİKE Mİ?Covid-19 ile tanışıklığımız tam altı ay oldu. Ve artık tanışlığın ötesinde akraba olduk. Bir de turkuaz tablo ile tabii… Bakan Koca’yı saymıyorum. O zaten aileden....

PİK Mİ, PİKE Mİ?

Covid-19 ile tanışıklığımız tam altı ay oldu. Ve artık tanışlığın ötesinde akraba olduk. Bir de turkuaz tablo ile tabii… Bakan Koca’yı saymıyorum. O zaten aileden. Altı aydır, “Korkmayın, her şey kontrolümüz altında” diyor. En son da, dikkat çeken artış için “Birinci dalganın ikinci piki” dedi. Bana sorarsanız, Covid-19, sağ gösterip sol vurarak ikinci dalgaya pike yaptı. Görünen o. Bilim Kurulu kartviziti taşımayan işin uzmanı hocalarımız ise her fırsatta, tablodaki rakamların gerçeği yansıtmadığını konuşur oldu. Tabii bizim de aklımız karıştı. Karar sizin, kime isterseniz ona inanın.

BİR NEDEN HEP VAR

Vaka ve vefat sayıları ilk başta artarken, hep askere uğurlama alaylarına ve halkın maske, mesafe umursamazlığına bağlanmıştı. Uğurlamalar bitti; nişan, düğün ve sünnetler başladı. Üstelik mesafe ve maske gözetmeksizin... Hayatın içindeki umursamazlar ise devam tabii. Tedbirler çoğaldı, yasaklar geldi nihayet. İçişleri Bakanlığı da denetimlerini yurt sathına yaydı. İnşallah faydası olur.

GÜÇ TEDBİRDE

Bakan Koca, “Vefatların çoğu 65 üstü” dese de, ben, kendimizi yeterince koruduğumuzu düşünüyorum. Bakan Bey, virüsü eve taşıyan gençlere yoğunlaşsın bence. Onların; maske, mesafe ve hijyene uymalarını sağlasın. O zaman biz de korunmuş oluruz. Ayrıca, 29.865 sağlık çalışanı Covid-19’a yakalanmış, 52’si de vefat etmiş. Hepsi cennette uyusun inşallah.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Putin gördüğü rüyayı yaşatıyor 27 Şubat 2022 | 83 Okunma Rakamlarla dans 20 Şubat 2022 | 57 Okunma Bu gurur hepimizin 13 Şubat 2022 | 105 Okunma Bu ülkede yaşanmaz mı? 06 Şubat 2022 | 78 Okunma Nezarete düşüren menekşe gözlü kız 30 Ocak 2022 | 230 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar