İzinden yürümeye sadece 1 dakika ara verdik

Ölümsüz Ata’mızla yine birlikteydik pazar günü. Bizim sahildeki 6.5 kilometrelik insan zincirindeydim. Binlerce kişiyle. Gözüm yaşardı. Her yıl biraz daha büyüyen bu sevgi ve özlem karşısında. 81...

Ölümsüz Ata’mızla yine birlikteydik pazar günü. Bizim sahildeki 6.5 kilometrelik insan zincirindeydim. Binlerce kişiyle. Gözüm yaşardı. Her yıl biraz daha büyüyen bu sevgi ve özlem karşısında.

81 yıldır aynı saygı ve sevgiyle anılan, dünyadaki tek lider için. Hem de onu küçültmeye çalışan tüm çabalara rağmen. Uğraşmayın. Başaramayacaksınız. Çünkü biz, Migros’un harika reklamında dediği gibi,“İzinden yürümeye sadece 1 dakika ara verdik.”

THY’nin videosunu da atlamayayım. “Koca gökyüzünü gezdik de, böyle güzel mavi görmedik”demişler. Anıtkabir de sabahtan, gece yarısına kadar muhteşemdi. Rekor kıran kalabalıkla.

Artık aramızda olmayan büyük tarihçi Halil İnalcık ile bitireyim: “Tarihte görülmemiş bir sahnedir bu. Bütün bir millet ağlıyor. Bugün buradaysak, millet olarak buradaysak, dünya tarihinde seçkin milletler arasında yer almışsak, bugün yaşıyorsak, bugün bir devletimiz, milletimiz varsa Atatürk’e borçluyuz.”

Teşekkür demetiyle zirve

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Putin gördüğü rüyayı yaşatıyor 27 Şubat 2022 | 81 Okunma Rakamlarla dans 20 Şubat 2022 | 57 Okunma Bu gurur hepimizin 13 Şubat 2022 | 103 Okunma Bu ülkede yaşanmaz mı? 06 Şubat 2022 | 77 Okunma Nezarete düşüren menekşe gözlü kız 30 Ocak 2022 | 223 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar