İki başkentten güzellikler saçıldı

20 Ocak 2021 gününü bu köşeye ataçlıyorum. Çünkü aralarında sekiz saat fark olan iki başkentte, iki başkan tarafından güzelliklerin konuşulduğu bir gündü. Dinledikçe, siyaseti de...

20 Ocak 2021 gününü bu köşeye ataçlıyorum. Çünkü aralarında sekiz saat fark olan iki başkentte, iki başkan tarafından güzelliklerin konuşulduğu bir gündü. Dinledikçe, siyaseti de, virüsü de, aşıyı da, soğuğu da unuttum o gün. Dileğim bu güzelliklerin o günde kalmaması. Saat farkıyla başlayalım.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: DİL OLMADAN MEDENİYET OLAMAZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kültür Bakanlığı Özel Ödülleri töreninde uzun bir konuşma yaptı. Tabii kısaltarak yazacağım. Büyüyen, gelişen Türkiye’ye yakışır bir kültür ikliminin tesisi için emek sarf eden, ilim, kültür ve sanat erbabının her birine şükranlarını sunan Erdoğan, Türkiye’nin dört bir tarafında medeniyetlere beşiklik yapmış yerlerin olduğunu belirterek, Topkapı’daki eserlerin, kapasite ve çeşitlilik itibarıyla dünyada hiçbir müzede bulunamayacağını vurguladı ve “Bugün ödül alan, kendini tarihe, sanata ve kültüre adamış insanlar, sergilerle, kurdukları müzelerle hazinemizi yaşatmaya çalışıyor” dedi. Bu arada, kültürün taşıyıcısı olan dilin ihmal edildiğini belirten Erdoğan, “Dil olmadan insan, aile, toplum, millet, kültür ve medeniyet olamaz” dedi.

BİZİM DİLİMİZ NEREDE?

“Caddelerde dolaştığınız zaman, dükkanları, marketleri, gördüğümüz zaman bakıyorsunuz ki buralarda bizim dil yok. Tabelalarda bambaşka şeyler var. Milli kimliğimizin ve hafızamızın nişanesi olan Türkçeye hak ettiği ihtimamı göstermiyoruz. Günümüzde siyasetten sanata, beşeri ilişkilerden eğitime kadar karşılaştığımız sıkıntıların temelinde dil meselesi vardır. Bu vahim tablo, son yıllarda kullanımı giderek yaygınlaşan sosyal medya ve plaza dili ile daha da kötüleşmektedir. Ne Türkçeye, ne İngilizceye uyan garip bir dil ortaya çıktı. Yaşayan bir varlık olan dil, her canlı gibi emek ister” diyen Erdoğan, sonra da ödülleri dağıttı.

JOE BIDEN: İTTİFAKLARIMIZI TAMİR EDECEĞİZ

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Putin gördüğü rüyayı yaşatıyor 27 Şubat 2022 | 81 Okunma Rakamlarla dans 20 Şubat 2022 | 57 Okunma Bu gurur hepimizin 13 Şubat 2022 | 103 Okunma Bu ülkede yaşanmaz mı? 06 Şubat 2022 | 77 Okunma Nezarete düşüren menekşe gözlü kız 30 Ocak 2022 | 223 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar