Gökyüzüne bak ama kar yağarken değil

Şanlıurfa’nın Göbeklitepe’sinde bir monolit bulundu. Üzerinde Göktürk alfabesiyle, ‘Gökyüzüne bak, Ay’ı gör’ yazıyordu. Haydaa! Yüzlerce hikaye uyduruldu. Uzaylıların...

Şanlıurfa’nın Göbeklitepe’sinde bir monolit bulundu. Üzerinde Göktürk alfabesiyle, ‘Gökyüzüne bak, Ay’ı gör’ yazıyordu. Haydaa! Yüzlerce hikaye uyduruldu. Uzaylıların bıraktığı bile söylendi. Bu muntazam monolit, salı sabahı yok oldu, yani Cumhurbaşkanı’nın müjdesini açıklayacağı gün. Kimse müjdeyle bağlantı kurmadı ama bu, değişik bir reklam ve algı yaratma operasyonuymuş meğerse.

Külliye’de yaratılan uzay dekoru önünde Erdoğan, Türkiye’nin milli uzay programını açıkladı. “En önemli hedefimiz, Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında Ay’a ilk teması gerçekleştirmek. Yerli ve özgün hibrit roketimizle Ay’a sert bir iniş yapacağız. İnşallah Ay’a gidiyoruz” dedi.

Devamı var. Uzaya gitme niteliklerine sahip bir Türk vatandaşı da Ay’a gidecekmiş. Erdoğan ayrıca bu kişi için de Türkçe bir ad bulunmasını istedi.

MERAK BU YA…

Buraya kadar güzel ve yeni bir gündem ama bazı sorularım var.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Putin gördüğü rüyayı yaşatıyor 27 Şubat 2022 | 83 Okunma Rakamlarla dans 20 Şubat 2022 | 57 Okunma Bu gurur hepimizin 13 Şubat 2022 | 105 Okunma Bu ülkede yaşanmaz mı? 06 Şubat 2022 | 78 Okunma Nezarete düşüren menekşe gözlü kız 30 Ocak 2022 | 228 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar