Erdoğan’dan 8 Mart müjdesi

Yine süslü sözlerle, yine erkeklerin nutuklarıyla bir 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü yaşadık. Kadını insan yerine koymakta zorlananlar, meğerse ne çok severmiş kadınları. İstanbul...

Yine süslü sözlerle, yine erkeklerin nutuklarıyla bir 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü yaşadık. Kadını insan yerine koymakta zorlananlar, meğerse ne çok severmiş kadınları. İstanbul Sözleşmesi’ni uygulamayanlar sanki onlar değilmiş gibi... Bir kadın milletvekiline göre, kadın cinayetleri abartılıyormuş ya… Kadınların 12 katı erkek öldürülüyormuş ya… Eh, artık bu kadar feryat etmeyin siz de kadınlar! Yoksa, yine kadınlar tarafından yaka paça gözaltına alınırsanız ona göre. Bakın, ne güzel, 8 Mart’ta kadın öldürülmedi bu yıl. Caniler de izin yaptı herhalde. “Kadın önce annedir” diyen erkeklerin, “Hayır, kadın önce kadındır. Sonra ne isterse olur. Sevgili, eş, anne olur, kız çocuğu, anneanne, babaanne, teyze, hala, dost, arkadaş olur” diyen kadınlara kulaklarını tıkayanların, nasıl olsa önlerinde 364 günlük erkekler günü var.

***

HAYDİ İNŞALLAH

Her müjdeli haberde olduğu gibi, 8 Mart’ta da müjdeyi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan verdi. Erkek şiddetinin önlenmesi için bir komisyon oluşturulacağını söyledi. Şiddetin sebepleri ve alınması gereken tedbirleri belirleyecek komisyonun kurulması hemen ertesi gün TBMM’de kabul edildi. Hele bir kurulsun, çalışmaya başlasınlar, biz de öğreneceğiz şiddetin, cinayetlerin sebebi neymiş. Bir de İnsan Hakları Eylem Planı devreye girer, İstanbul Sözleşmesi de uygulanırsa, göreceğiz neticesini. Haydi inşallah!

Bir yıldır olduğu gibi, Bakan Fahrettin Koca, hiçbir olumsuzluğa değinmeden yine umut serpti ekranlardan. “COVID-19, 2021’de grip gibi sıradan bir hastalık olacak” diyerek korkuları yenmeye çalıştı.

Ah, Sayın Bakan ah! Umut, gerçeklerle örtüşünce güzel. Aşılamamız yavaşladı. İkinci doz da 2.4 milyonda duruyoruz. Siz de haklısınız, üç-beş ülke hariç bütün dünya aşı bulma savaşında. Biz de onlardan biriyiz galiba. Sonbaharda 50 milyon aşılamaya ulaşacağımıza ben bile inanamıyorum. Zor galiba. Yoksa biz yerli aşılarımızı mı bekliyoruz? Yoksa dağıttığınız umut ona mı bağlı? Üçüncü faza geçtiğimize göre, yaz başından itibaren rahatlarız deyip umuda ben de bir paraf atıyorum.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Putin gördüğü rüyayı yaşatıyor 27 Şubat 2022 | 81 Okunma Rakamlarla dans 20 Şubat 2022 | 57 Okunma Bu gurur hepimizin 13 Şubat 2022 | 103 Okunma Bu ülkede yaşanmaz mı? 06 Şubat 2022 | 77 Okunma Nezarete düşüren menekşe gözlü kız 30 Ocak 2022 | 223 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar