Ders yılı dert yılı olmasın

Yeni bir ders yılı başlıyor. Bir buçuk yıl sonra öğretmen ve öğrenciler yüz yüze. Ancak yarın başlayacak yeni eğitim ve öğretim yılına hazırlanan öğretmenlerden yüzde 88’i ilk...

Yeni bir ders yılı başlıyor. Bir buçuk yıl sonra öğretmen ve öğrenciler yüz yüze. Ancak yarın başlayacak yeni eğitim ve öğretim yılına hazırlanan öğretmenlerden yüzde 88’i ilk aşısını olmuş. Sağlık Bakanı, “Henüz aşı olmamış öğretmenler de yakında bizlere örnek olacaklar” diyor.

Peki bu ne demek? Öğretmenlerin yüzde 12’si hiç aşı olmamış demek. Sadece bu kadar mı? Karşılarında oturan yavruların, ana-babalarından acaba yüzde kaçı aşı olmadı? Bilinmiyor.

*

YÜZ YÜZE EĞİTİMDEN DÖNÜŞ YOK

Herhalde, Milli Eğitim Bakanı, öğretmenleri zorunlu aşı yaptıramıyor ama aynı bakan aşı olmamış öğretmeni, öğrenciyle aynı sınıfa sokmama yetkisine sahip olmalı. Hem de bugün 20 bin yeni öğretmen atamışken. Duyduğuma göre, aşısız öğretmenlerden haftada iki kere PCR testi istenerek aşıya zorlanacaklarmış. Doğrusu. Her şeye rağmen “Yüz yüze eğitimden dönüş yok” kararı da açıklandı.

*

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Putin gördüğü rüyayı yaşatıyor 27 Şubat 2022 | 83 Okunma Rakamlarla dans 20 Şubat 2022 | 57 Okunma Bu gurur hepimizin 13 Şubat 2022 | 105 Okunma Bu ülkede yaşanmaz mı? 06 Şubat 2022 | 78 Okunma Nezarete düşüren menekşe gözlü kız 30 Ocak 2022 | 227 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar