Deniz kenarında bayram sınavı

Geçen bayramı 2.5 yaşındaki küçük torunumuz Beliz’imizle yaşadık. “Neden, niçin,niye” sorularına cevap vererek. Washington’da yaşayan büyük torunumuz Jasmin’imiz ise, bir ay sonra 3 haftalığına geliyor. Onunla da hasret gidereceğiz.

Peki bunları neden yazdım? Evim sahilde. Dede-torun çocuk parkına gittik. Yorulunca çimlere oturduk. Yanımızda kız, erkek 6 lise öğrencisi de voleybol oynuyor. Bir ara topları başıma geldi.

Defalarca özür dilediler ama, “Birşartlaaffederim.Sınavyapacağım” deyince Barış Manço gibi “Haydisorsor” diyerek, yanımıza oturdular. Amca kafayı mı yedin sen demeden. Pat diye çarpım cetvelinden başladım. 6x9, 8x7, 9x8 diye. Sadece 2 doğru cevap aldım. Hemen şakaya vurdular. “Amcabiz bunlarıilkokuldaokumuştukunuttuk” diye. “Meksikanerde?” dedim, üçü Afrika, biri Amerika dedi, o da sonunu getiremedi ABD ile Kanada arasında deyince. Asıl cevap şakayla geldi yine. Tatlıses’e nazire yapar gibi “Coğrafyadersivardıdabizmi okumadıkamca”sözünden coğrafya okumadıklarını öğrendim. Ve son dedim. “23Haziran’daseçimvar. Neseçimibu?” diye sorarken, cevap ortak geldi. “Hırsızlıkseçimiamca.” Hep beraber güldük, bitirdik sınavı. Devamını Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk amcaları yapar artık.

★ ★ ★

VELİLER KORKMAYIN MATEMATİK ZORUNLU

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Putin gördüğü rüyayı yaşatıyor 27 Şubat 2022 | 83 Okunma Rakamlarla dans 20 Şubat 2022 | 57 Okunma Bu gurur hepimizin 13 Şubat 2022 | 105 Okunma Bu ülkede yaşanmaz mı? 06 Şubat 2022 | 78 Okunma Nezarete düşüren menekşe gözlü kız 30 Ocak 2022 | 228 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar