Cehalet virüsüne dikkat!

Hepimizin, her gece korku içinde ‘Gece bülteni’ni beklediğimiz Sağlık Bakanımız, ülkemizin durumu ile ilgili rakamlar veriyor. En son da kayıp sayısını. Ve şu kadar kayıbın, çoğunluğu...

Hepimizin, her gece korku içinde ‘Gece bülteni’ni beklediğimiz Sağlık Bakanımız, ülkemizin durumu ile ilgili rakamlar veriyor. En son da kayıp sayısını. Ve şu kadar kayıbın, çoğunluğu ‘ileriyaş’taydı, eşlik eden hastalığı vardı ve bağışıklık sistemi zayıftı diye. Demek ki, risk grubu diye adlandırılan karantinadaki yüzlerce yaşlıdan sağlamlar da çoğunlukta. Eve kapandığımızdan beri 10 gün geçti. Kimseyle temasımız yok. Kuluçka süresi 14 gün dendiğine göre, 4 gün sonra yırtacağız inşallah. Şimdilik tabii. Ancak bu yaşlı algısını anlamak mümkün değil. Anlamak için çaba da sarf etmeyeceğim artık. Oturuyoruz işte. Her şey Allah’tan. 

İnancınızı koruyun

Tamam Allah’tan da, “Koronavirüs bize işlemez. Bizim imanımız var. Allah’ın izni ile bize bir şey olmaz” anlayışının da İslam’da yeri yoktur. İman, aklın ve bilimin verilerini kullanarak hareket etmeyi gerektirir.

Örgütlenmiş cehalet, canla, başla verilen bu kriz yönetiminin en büyük düşmanıdır. Aman dikkat! Cehalet virüsü inancı ele geçirmesin. Şu da bilinsin ki, her namazdan sonra melekler camiyi yıkamaz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Putin gördüğü rüyayı yaşatıyor 27 Şubat 2022 | 83 Okunma Rakamlarla dans 20 Şubat 2022 | 57 Okunma Bu gurur hepimizin 13 Şubat 2022 | 105 Okunma Bu ülkede yaşanmaz mı? 06 Şubat 2022 | 78 Okunma Nezarete düşüren menekşe gözlü kız 30 Ocak 2022 | 228 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar