Bu oyun bitsin artık

Bir adam. Yıllardan beri Atatürk’le özdeşleşen her tarihi günde ortaya çıkar. Eh, hakkını yemeyeyim. Atatürk’e de biraz benzer. Sırtında Atatürk’ün asaletine ve büyük giyim zevkine...

Bir adam. Yıllardan beri Atatürk’le özdeşleşen her tarihi günde ortaya çıkar. Eh, hakkını yemeyeyim. Atatürk’e de biraz benzer. Sırtında Atatürk’ün asaletine ve büyük giyim zevkine, şıklığına hiç uymayan bir üniforma, kuşamları, apoletleri, tabii eldivenleri ve çizmeleriyle tur atar durur.

Eskiden poz verirdi, şimdi selfie yıldızı oldu. Geçen hafta baktım bir anma toplantısında sahneye çıkmış, tabii çıkarmışlar. Atatürk’ün o meşhur zeybeğini oynuyor. Yok artık. İlk çıktığında espriydi ama uzadı ve sıktı.

“Paşam” diyenleri bile selamlıyor. Bu şov hem Atatürk’e, hem de onun kültürüne saygısızlık bence. Onun için, bu oyun bitsin artık. Birileri bu tiyatronun perdesini kapatsın. O da çıkarsın artık o kutsal üniformayı. Yine çıksın dolaşsın. Ama tarihi günleri seçerek değil. Bakalım kaç kişi “Paşam” diyecek.

Yani kimse o yetkili kişi, bu saygı, sevgi sömürüsünü önlesin artık. Bugün anacağımız Ata’mızın ölüm yıldönümü de, vesile olur inşallah.

Gülün biraz da…

İklim şartlarımız, coğrafyamız, meralarımız yeterliymiş ama, küçükbaş hayvan sorununu çözemiyormuşuz. Neden? Çoban bulamıyormuşuz çoban! Hem de 5 bin lira maaşla. 150 bin çobana ihtiyacımız varmış.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Putin gördüğü rüyayı yaşatıyor 27 Şubat 2022 | 83 Okunma Rakamlarla dans 20 Şubat 2022 | 57 Okunma Bu gurur hepimizin 13 Şubat 2022 | 105 Okunma Bu ülkede yaşanmaz mı? 06 Şubat 2022 | 78 Okunma Nezarete düşüren menekşe gözlü kız 30 Ocak 2022 | 228 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar