Atatürk ve Ayasofya için son nokta

Ayasofya’nın 86 yıl sonra yeniden ibadete açılmasının coşkusunu hep birlikte yaşadık. Ancak, minberdeki kılıçlı kişinin subliminal mesajla Atatürk’e lanet okuduğunun iddia edilmesi hayal...

Ayasofya’nın 86 yıl sonra yeniden ibadete açılmasının coşkusunu hep birlikte yaşadık. Ancak, minberdeki kılıçlı kişinin subliminal mesajla Atatürk’e lanet okuduğunun iddia edilmesi hayal kırıklığı oldu. Adeta, bu sevinci gölgeledi. İktidarın önemli isimleri sağ olsunlar bu olayı devamlı düzeltme yoluna giderken, o konuşmanın sahibi “Yanlış anlaşıldım” bile demeyince, hükümet ortağı Bahçeli, “İlk Cumhurbaşkanımız, istiklal mücadelemizin lideri ve Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, bu topraklarda lanet okuyacak bir hayasız ve hamiyetsiz henüz anasından doğmamıştır. Atatürk’e hakaret ve hıyanet vatan hainliğidir” diyerek noktayı koydu. Teşekkürler Sayın Bahçeli.

*

ŞİMDİİİ…

Evet, şimdi size tarihi bir belge sunuyorum. Bir arkadaşım yolladı. Bu Yunanistan’ın 500 drahmilik banknotunun arka yüzü. 1921 yılında Amerikan dolar matbaasında tasarlanıp basılmış. 1923 yılında tedavüle girecekmiş ama yüksek enflasyon gerekçe gösterilerek tedavüle sokulmamış. İşin aslı, savaşı kaybettikleri için utançtan durdurulduğu.

Banknotu bizim için enteresan kılan ise, üzerindeki minareleri olmayan, kubbesine haç takılmış Ayasofya resmi olması. Kurtuluş Savaşı, İngiliz tezgahıydı diyenler bu resme iyi baksın. Çünkü gerçek, bu paranın üzerindedir. Bu resim bir şey daha anlatıyor: Lanetledikleri Atatürk olmasaydı, Ayasofya’nın dört minaresi yıkılacak ve 1453’ten önceki bu haline dönecekti. Hiç aklınızdan çıkarmayın. Onun için, büyük kurtarıcı Atatürk’e ve silah arkadaşlarına, bu Müslüman ülkenin her ferdi minnet ve şükran borçludur.

**

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Putin gördüğü rüyayı yaşatıyor 27 Şubat 2022 | 83 Okunma Rakamlarla dans 20 Şubat 2022 | 57 Okunma Bu gurur hepimizin 13 Şubat 2022 | 105 Okunma Bu ülkede yaşanmaz mı? 06 Şubat 2022 | 78 Okunma Nezarete düşüren menekşe gözlü kız 30 Ocak 2022 | 227 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar