Yeni dönemde doğal gaz aramaları

Doğu Akdeniz’de, keşfedilecek hidrokarbon kaynakları sayesinde Türkiye’nin üretici ülke olmasının ve bölgede birçok dengenin değişmesinin yolu açılmış olacak.

Türkiye gerçekleştirdiği büyük doğal gaz projeleriyle hem kendi enerji arz güvenliğini hem de Avrupa ülkelerinin enerji arz güvenliğini sağlamayı hedefliyor. Bu açıdan, hayata geçen TANAP ve TürkAkım projeleri oldukça önemli.

Türkiye, coğrafi konumunun getirdiği avantajla, enerjide transit ülke konumundaydı. Türkiye’nin hayata geçirdiği doğal gaz projeleri, enerji kaynaklarını arz eden ve bu kaynakları talep eden ülkeler arasındaki bu kavşak ve köprü ülke olma rolünü daha da sağlamlaştırmıştı.

Bunun yanında Türkiye’nin son yıllarda enerji aramaları konusundaki çabaları, yeni sondaj gemilerinin bu aramalara katılmasıyla Karadeniz’de keşfettiği rezervler ve Doğu Akdeniz’de keşfedilecek yeni hidrokarbon kaynakları Türkiye için farklı bir aşamayı işaret ediyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Enerjide arz ve talep güvenliği 07 Ekim 2021 | 115 Okunma Küresel enerji arz güvenliği krizi mi? 04 Ekim 2021 | 61 Okunma Dünyada doğal gaz sorunu 30 Eylül 2021 | 152 Okunma Enerji arz güvenliğinin önemi 27 Eylül 2021 | 90 Okunma Türkiye Paris anlaşmasını imzalıyor 23 Eylül 2021 | 184 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar