Yeni bir başarı hikayesinde “şehirlerin ekonomi fotoğrafı”

Türkiye son yıllarda ekonomide gerçekleştirdiği değişim ve dönüşüm ile orta gelir grubunun alt diliminden üst dilimine yükseldi. Şimdi ise yüksek gelirli ekonomiler içerisinde yer almak için önemli ...

Türkiye son yıllarda ekonomide gerçekleştirdiği değişim ve dönüşüm ile orta gelir grubunun alt diliminden üst dilimine yükseldi. Şimdi ise yüksek gelirli ekonomiler içerisinde yer almak için önemli bir çaba içerisinde.

Bunun için de, Türkiye bir yandan ekonomide makro düzeyde ihtiyaç duyulan yatırım ortamı iyileştirilmesi konusunda hamlelerde bulunurken, diğer yandan yeni teşvik ve desteklerle ülke ekonomisinin dışa bağımlılığın yüksek olduğu enerji ve savunma sanayi gibi alanlarda yerli üretimi destekleyen stratejiler ortaya koyuyor.

Yani yeni bir başarı hikayesi yazmak istiyor.

Dolayısıyla, Türkiye’nin bulunduğu orta gelir grubundan en kısa sürede çıkıp yüksek gelirli ekonomiler içerisinde yer alması için bir “başarı hikayesi” yazacaksa, hem makro hem de mikro düzeyde hamleler yapması gerekiyor. Mikro düzeyde yeni bir başarı hikayesinin en ideal yolu da her şehre özel yeni bir hikaye ortaya koymaktan geçmektedir.

NEDEN ŞEHİRLERİN BİR EKONOMİ HİKAYESİ OLMALI?

Bu sorunun bir çok cevabı var. Şöyle ki;

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Enerjide arz ve talep güvenliği 07 Ekim 2021 | 118 Okunma Küresel enerji arz güvenliği krizi mi? 04 Ekim 2021 | 62 Okunma Dünyada doğal gaz sorunu 30 Eylül 2021 | 155 Okunma Enerji arz güvenliğinin önemi 27 Eylül 2021 | 91 Okunma Türkiye Paris anlaşmasını imzalıyor 23 Eylül 2021 | 186 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar