SDR dolar için alternatif olur mu?

Belki bu aralar doların uluslararası rezerv olmasının neden olduğu ve olacağı sorunlar sıcak gündemin konusu olmasa da bu konunun başta dış açık veren ve ekonomisi sürekli dış finansmana ihtiyaç duyan...

Belki bu aralar doların uluslararası rezerv olmasının neden olduğu ve olacağı sorunlar sıcak gündemin konusu olmasa da bu konunun başta dış açık veren ve ekonomisi sürekli dış finansmana ihtiyaç duyan ülkelerin en önemli sorunu olduğu açık.

Dolara ihtiyaç arttıkça ve bunun neden olabileceği kırılganlıklar şiddetlendikçe mevcut sistemde sorunlar ortaya çıkacaktır. Bu noktada ülkelerin dolardan kaçma, yerli paralarla ticaret yapma ve rezerv oluşturma çabaları daha da hızlanacaktır.

Peki alternatif yeni uluslararası rezerv para ne olabilir?

IMF YENİ ULUSLARARASI REZERV PARA OLUŞTURABİLİR Mİ?

1945 sonrasında kurulan IMF’nin temel görevi ülkelerde kısa süreli finansal sorunları çözmek. Ama bu kuruluşun anlaşma imzaladığı ülkelerde ekonominin sorunlarını ne kadar çözdüğü de ortada.

IMF’nin üye olduğu ülkelerde algısının çok da iyi olmadığı malum. Çünkü IMF denilince genelde ekonomik krizler, kemer sıkmalar ve yoksulluk akla gelmektedir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Enerjide arz ve talep güvenliği 07 Ekim 2021 | 119 Okunma Küresel enerji arz güvenliği krizi mi? 04 Ekim 2021 | 62 Okunma Dünyada doğal gaz sorunu 30 Eylül 2021 | 155 Okunma Enerji arz güvenliğinin önemi 27 Eylül 2021 | 91 Okunma Türkiye Paris anlaşmasını imzalıyor 23 Eylül 2021 | 186 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar