Kovit-19’un globalleşmeye etkisi nasıl olacak?

Kovit-19’un etkisiyle daralan ekonomilerin büyüyememe sıkıntısı en fazla uluslararası ticareti etkiledi. Son yüzyılda en fazla konuşulan konuların başında globalleşme başka bir ifadeyle globalizasyon geliyordu.

Kovit-19’un etkisiyle daralan ekonomilerin büyüyememe sıkıntısı en fazla uluslararası ticareti etkiledi. Son yüzyılda en fazla konuşulan konuların başında globalleşme başka bir ifadeyle globalizasyon geliyordu. Ülkeler gelişebilmek için ekonomilerini globalleşme sürecine nasıl entegre edebilecekleri üzerinde çalışırken, kovit-19 salgını sonrasında tamamen aksi yönde hareket etmek zorunda kaldılar. Önemli yatırımlar yapan uluslararası firmaların tekrar daralmasına neden olan bu gelişme, daha da öte firmaların kendi üslerine çekilmesi gibi bir durum yarattı.

Yaklaşık bir milyon kişinin hayatını kaybettiği yeni tip koronavirüs salgınının hem Türkiye hem de dünyada çok pahalıya mal olduğunu ve korkunç bir dönüm noktasına ulaştığını görüyoruz. Dünyanın pek çok ülkesinde sağlık sistemlerini, ekonomileri ve toplumları altüst ederek, pek çok kişinin yaşamına ve geçim kaynaklarına olumsuz etki yaptı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Enerjide arz ve talep güvenliği 07 Ekim 2021 | 118 Okunma Küresel enerji arz güvenliği krizi mi? 04 Ekim 2021 | 62 Okunma Dünyada doğal gaz sorunu 30 Eylül 2021 | 155 Okunma Enerji arz güvenliğinin önemi 27 Eylül 2021 | 91 Okunma Türkiye Paris anlaşmasını imzalıyor 23 Eylül 2021 | 186 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar