Doğu Akdeniz’ de diyalog arayışı

Doğu Akdeniz meselesinde sıcak gelişmeler yaşanıyor. Doğu Akdeniz’in artan önemi, bu bölgedeki hidrokarbon kaynaklarının araştırılması ve çıkarılması konusundaki anlaşmazlıklar Doğu Akdeniz'i bölgenin en önemli gündemi haline getirdi.

Doğu Akdeniz meselesinde sıcak gelişmeler yaşanıyor. Doğu Akdeniz’in artan önemi, bu bölgedeki hidrokarbon kaynaklarının araştırılması ve çıkarılması konusundaki anlaşmazlıklar Doğu Akdeniz’i bölgenin en önemli gündemi haline getirdi. Diğer yandan bölge ülkelerinin deniz sınırları üzerinden yaşadığı gerginliğe Doğu Akdeniz’e sınırı olmayan ülkeler de katılınca bölgede olaylar daha da karmaşık hale geldi.

Özellikle Fransa’nın Yunanistan’ı kışkırtması ile gerginleşen Türkiye- Yunanistan ilişkileri ve Fransa’nın 24-25 Eylül’de AB zirvesinin Doğu Akdeniz gündemiyle toplanması konusundaki çabasıyla sorun, AB- Türkiye meselesi haline getirilmeye çalışıldı.

24-25 Eylül’de yapılması planlanan AB zirvesi öncesi liderler arasında gerçekleşen görüşmeler gerginliğin biraz da olsa azalmasına sebep olurken zirvenin ertelenmesi de meselenin Türkiye ve Yunanistan arasında diyalogla çözülmesine katkıda bulundu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Enerjide arz ve talep güvenliği 07 Ekim 2021 | 118 Okunma Küresel enerji arz güvenliği krizi mi? 04 Ekim 2021 | 62 Okunma Dünyada doğal gaz sorunu 30 Eylül 2021 | 155 Okunma Enerji arz güvenliğinin önemi 27 Eylül 2021 | 91 Okunma Türkiye Paris anlaşmasını imzalıyor 23 Eylül 2021 | 186 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar