Davos zirvesi ve çelişkiler yumağı

Bu yıl 49. Davos zirvesinde, dünya gündemdeki önemli konular dünyanın birçok ülkesinden siyasetçiler, akademisyenler, gazeteciler, iş adamları, STK temsilcileri ve diğer katılımcılar tarafından...

Bu yıl 49. Davos zirvesinde, dünya gündemdeki önemli konular dünyanın birçok ülkesinden siyasetçiler, akademisyenler, gazeteciler, iş adamları, STK temsilcileri ve diğer katılımcılar tarafından görüşülüyor.

“Küreselleşme 4: Dördüncü Sanayi Devrimi Çağında Küresel Yapıyı Şekillendirmek” teması ile toplanan Davos zirvesi bu yıl geçmiş yıllara göre daha az devlet başkanının katılımıyla gerçekleşiyor.

Bu zirvelerde belki dünyanın temel sorunları gündeme geliyor ama maalesef konuşulan konular fakir ve gelişmekte olan ülkelerin problemlerini, dünyadaki çarpıklıkları, gelir farklılıklarını, ticaret savaşlarını, göç sorunlarını ve iç savaşları azaltmıyor aksine bu sorunlar ve çelişkiler derinleşerek devam ediyor.

PEKİ DÜNYADA DEVAM EDEN ÇELİŞKİLER NELERDİR?

Ülkeler, Dünya Ticaret Örgütü vasıtasıyla dünya ticaretinin artırılması, ticaretin önündeki engellerin kaldırılması ve dolayısıyla refahın artırılması için yeni bir tavır geliştirdi. Ancak, ticaret gelişmekte olan ülkelerin lehine döndükçe ve ekonomik güç dengesi gelişmekte olan ülkelere kaydıkça başta ABD, ticarete ek gümrük vergileri koyarak aleyhine dönen ticareti korumacı politikalarla lehlerine çevirme çabasında.

Söz konusu durumu kendi lehine çevirme çabaları ticaretin serbestleşmesi adına kabul edilebilir mi? Bu çabalar büyük bir çelişki değil mi?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Enerjide arz ve talep güvenliği 07 Ekim 2021 | 118 Okunma Küresel enerji arz güvenliği krizi mi? 04 Ekim 2021 | 62 Okunma Dünyada doğal gaz sorunu 30 Eylül 2021 | 155 Okunma Enerji arz güvenliğinin önemi 27 Eylül 2021 | 91 Okunma Türkiye Paris anlaşmasını imzalıyor 23 Eylül 2021 | 186 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar