ABD seçimleri ve dünya ekonomisi üzerindeki olası etkileri

ABD’de seçimlerin kazananının mevcut Başkan Trump mı yoksa Demokrat adayı Biden mı olacağı yarın yapılacak seçimlerde belli olacak. ABD’de yarın yapılacak seçimler kuşkusuz iç ve dış politikanın yanısıra...

ABD’de seçimlerin kazananının mevcut Başkan Trump mı yoksa Demokrat adayı Biden mı olacağı yarın yapılacak seçimlerde belli olacak. ABD’de yarın yapılacak seçimler kuşkusuz iç ve dış politikanın yanısıra ülke ekonomileri için de önemli bir gündem maddesi oluşturuyor.

Kovid-19 salgınının tüm dünyada halen devam etmesi, salgının kontrol altına alınması için devam eden aşı çalışmalarının belirsizliğini koruması ve AB ülkelerinde başlayan yeni bir salgın dalgasından dolayı ekonomilerdeki belirsizliğin devam etmesi nedeniyle yeni seçilecek başkanın ekonomilerdeki gidişat açısından son derece kritik bir role sahip olacağı açıktır.

ABD’de tartışmaların odağında Trump’ın salgın dolayısıyla ekonomilerin kapanmaması konusundaki görüşü ile Biden’ın salgının kontrol altına alınması için karantina gibi önlemlerle ekonomilerin kapanması gerekliliği konusundaki görüşleri çatışmaktadır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Enerjide arz ve talep güvenliği 07 Ekim 2021 | 119 Okunma Küresel enerji arz güvenliği krizi mi? 04 Ekim 2021 | 62 Okunma Dünyada doğal gaz sorunu 30 Eylül 2021 | 155 Okunma Enerji arz güvenliğinin önemi 27 Eylül 2021 | 91 Okunma Türkiye Paris anlaşmasını imzalıyor 23 Eylül 2021 | 186 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar