2020 yılında ekonomiler için jeopolitik riskler

Ekonomi iç faktörlerden etkilendiği gibi jeopolitik faktörler nedeniyle oluşan risklerden de olumsuz şekilde etkilenmektedir. Bu nedenle artan jeopolitik riskler bazen iç faktörlerden daha fazla ekonomiyi etkilemektedir.

Bu nedenle artan jeopolitik riskler bazen iç faktörlerden daha fazla ekonomiyi etkilemektedir.

2020 YILINDA ÖNE ÇIKACAK JEOPOLİTİK RİSKLER NELER OLABİLİR?

Jeopolitik riskler bazen ticaret savaşları bazen ülkeler arasındaki savaşlarla kendini gösterirken bazen de farklı anlaşmazlıklar nedeniyle ekonomileri olumsuz etkilemektedir.

Bu yılın ilk günlerinde Kasım Süleymani’nin ABD tarafından öldürülmesi ile tansiyonun yükselmesi, bölge için önemli risklerden biri haline geldi. Çünkü en büyük petrol üreticileri olan Suudi Arabistan, İran, BAE ve Kuveyt’in bu bölgede yer alması ve petrol transferini Hürmüz Boğazı üzerinden sağlamaları nedeniyle tansiyonun ilk etkisi petrol fiyatları üzerinde kendini gösterdi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Enerjide arz ve talep güvenliği 07 Ekim 2021 | 118 Okunma Küresel enerji arz güvenliği krizi mi? 04 Ekim 2021 | 62 Okunma Dünyada doğal gaz sorunu 30 Eylül 2021 | 155 Okunma Enerji arz güvenliğinin önemi 27 Eylül 2021 | 91 Okunma Türkiye Paris anlaşmasını imzalıyor 23 Eylül 2021 | 186 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar